Regisztráció | Belépés
Könyvek és filmek
Online filmek [57]
Online könyvek [46]
Online tévé és rádió [11]

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

BELÉPÉS

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Flash játékok | Fórum! | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV-rádió | Vendégkönyv
Főoldal » Könyvek és filmek » Online könyvek (46 bejegyzés) Oldalak: 1 2 »

Sorbarendezés: Dátum szerint · Megnevezés szerint

Jézus üzenete Tamás evangéliumában

Tamás evangéliuma olyan üzenetet közvetít nekünk, amelyet a zsidó-keresztény tanításokból nem ismerhettünk meg: Szellemi lények vagyunk egy fizikai testben. Az örökkévalóból jöttünk és oda megyünk vissza.

Ez a legősibb evangélium sok újdonságot és csodát tartogat azok számára is, akik a kanonizált Biblia tanításain nevelkedtek, azonban ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy le tudják vetkőzni a vallásuk tradícióit. Magasrendű írás, amely kiemel a hétköznapokból, és ha képesek vagyunk megérteni és feldolgozni, örökre megváltoztatja az életünket.

 

 

Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-06-14:17:40


A. A. Milne : Micimackó
Fordította: Karinthy Frigyes
Az eredeti mese
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-13:13:19


Lev Tolsztoj: Panov apó különös napja
(Jézust várva)

Egy csodálatos karácsonyi mese...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-13:12:37


Lázár Ervin (1936-2006)
A négyszögletű kerek erdő

...Kitűnő író volt - mondják sokan. Bizonyára, de nem csupán egy a nagyszerű alkotók sorában. Egyedisége a humora, játékossága, a rendhagyó szó és fogalomalkotási készsége mellett tartalmazott valami bizonyára hallatlanul összetett, a magyar irodalomban talán kizárólag rá jellemző, senki mással össze nem téveszthető karakterjegyet... (Részlet Nagy Attila megemlékezéséből)

Ebben az összeállításban A Négyszögletű Kerek Erdő című mesesorozatával ismerkedünk meg. Élvezetes olvasmány minden korosztálynak, szeretettel ajánlom nektek.

Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-13:12:23


Dante Alighieri: Isteni színjáték
(Babits Mihály fordítása)

A száz énekből álló műben Dante Vergilius társaságában végigjárja a Poklot, a Purgatóriumot és a Mennyországot. Találkozik a múlt nagy szellemeivel és kortársai halott lelkeivel.

A legutolsó ének záró sorai:
"Csüggedtem volna, lankadt képzelettel,
de folyton-gyors kerékként forgatott
vágyat és célt bennem a Szeretet, mely
mozgat Napot és minden csillagot."
 
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-13:09:41


TARTALOM
A műalkotás filozófiája
A holló (Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Lévay József, Tóth Árpád, Szász Károly, Harsányi Zsolt, Telekes Béla, Franyó Zoltán és Radó György fordításában)
Külön
Egy hordó amontillado
Az áruló szív
A kút és az inga
A hosszúkás láda
Az Usher-ház vége
Monsieur Valdemar kóresete tényszerű megvilágításban
A vörös halál álarca
 
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-11:15:11


TARTALOM
ELSŐ RÉSZ HOL TEREM A MAGYAR VITÉZ?
MÁSODIK RÉSZ ODA BUDA!
HARMADIK RÉSZ A RAB OROSZLÁN
NEGYEDIK RÉSZ EGER VESZEDELME
ÖTÖDIK RÉSZ HOLDFOGYATKOZÁS
BEFEJEZÉS
A VÁRVÉDŐ EGRI HŐSÖK NÉVSORA
TÖRÖK SZAVAK ÉS KIFEJEZÉSEK
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:58


Sötétben állunk néha, magunk se tudva, hogy kerültünk belé. Csak meresztjük a szemünket, csak tapogatódzunk, bizonytalankodunk. És a szívünk hüledez.
- Merre?
S véljük, hogy semerre.
Csak tapogatódzunk. Lépünk. Meg-megállunk vakul. Fejünk felett talán k ő szikla csügg? Lábunk előtt talán farkasverem vagy szakadék tátong? Talán kígyóra lépünk? Szívünk remeg, mint a nyárfalevél.
- Istenem!...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:54


THOMAS MANN: MARIO ÉS A VARÁZSLÓ elbeszélések

TARTALOM
WÄLSUNG-VÉR
ZŰRZAVAR ÉS KORA BÁNAT
MARIO ÉS A VARÁZSLÓ
TRAGIKUS ÚTI ÉLMÉNY
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:32


Az olvasó, aki régebbi, szerény igényű munkáimat talán érdemükön felüli figyelemre méltatta, bizonyára csodálkozással értesül róla, hogy annyi kaland és súlyos megpróbáltatás után újból tengerre szálltam. Biztosíthatom az olvasót, hogy most, Kazohiniából hazatértem után, visszagondolva a hinek, de különösen a behinek közt átélt szenvedéseimre, magam is teljesen hasonló véleményen vagyok. Ezért, ha nem is mentségemül, de magyarázatul legyen szabad megemlítenem, hogy ez alkalommal átkozott kalandos véremen kívül Nagy-Britannia és a keresztény civilizáció védelme volt az, ami újabb utazásra késztetett. És kérdem a művelt olvasót, van-e tisztesebb hivatás angol állampolgár számára, mint Őfelsége zászlaja alatt fegyverrel szolgálni az emberiség és a kereszténység magasztos eszméit azok megátalkodott ellenségeivel szemben.
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:16


A szokott járás-kelés, sürgés-forgás uralkodott a nagy személyszállító gőzös fedélzetén, mely éjfélkor indul el New York kikötőjéből Buenos Aires felé. Ott tolongtak a szárazföldi vendégek, hogy búcsút mondjanak barátaiknak, ferdesapkás sürgönyhordó fiúk rohantak a termeken át, s egy-egy nevet kiáltoztak. Mások koffereket, virágokat cipeltek. Kíváncsi gyerekek futottak fel-le a lépcsőkön, s eközben a zenekar rendületlenül játszott a fedélzeten nyüzsgő tömegnek. Én a forgatagon kívül álltam, és egy ismerősömmel beszélgettem éppen, amikor két vagy háromszor felvillámlott mellettem. ...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:03


A rendíthetetlen ólomkatona, Borsószem-hercegkisasszony, A kis hableány, A császár új ruhája, A rút kiskacsa, A Hókiránynő, A fülemüle, A vadhattyú, A kis gyufaárus lány, A hóember, Pöttöm Panna...

Andersen összes meséi ebben az online könyvben. Csodálatos, felnőtteknek is szívszorító, megható és tanulságos történetek. Mindenkinek szeretettel ajánlom. A gyerekek talán túl nagy katarzist nem viselnek el, és talán nem is igazán értik meg egy-egy mese lényegét. De a mese formálja a gyermek lelkét, és az egész életére hatással van. A jó mese igazi tanítómester.
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-11-23:12:20 | Címszavak: könyv, mese, Szépirodalom


Tartalom:
AZ IDŐGÉP, A KŐFAL AJTAJA, A SZERELEM GYÖNGYE, A VAKOK ORSZÁGA, A BACILUS-TOLVAJ, A KÜLÖNLEGES ORCHIDEA, STRUCCVÁSÁR, HARRINGAY MEGKÍSÉRTÉSE, A GYÉMÁNTCSINÁLÓ, AZ ŐSLÉNYEK SZIGETÉN, DAVIDSON SZEMÉNEK MEGLEPŐ TÖRTÉNETE, A LEPKE, KINCS AZ ERDŐBEN, TÚLVILÁGI UTAZÁS, NÉHAI MR. ELVESHAM CSODÁLATOS TÖRTÉNETE, AZ ALMA, A KRISTÁLYTOJÁS, A CSILLAG, A CSODAMŰVES, MR. LEDBETTER VAKÁCIÓJA, A BŰVÖS BOLT
Forrás: mek.oszk.hu
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-11-02:23:40 | Címszavak: könyv, Novellák, Fantasztikus


Nyehljudov herceg esküdtszéki tárgyaláson szembekerül egy parasztlánnyal, akit valaha ő csábított el. A lányt a nyomor rossz útra kényszerítette. Nyilvánosházba került, s a bíróság gyilkossággal vádolja. Ártatlansága kiderül, de mégis négyévi kényszermunkára ítélik...
Fordította: Szőllősy Klára
Forrás: mek.oszk.hu
 
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-11-02:23:37 | Címszavak: könyv, dráma, Szépirodalom


...
- Isten veled - mondta a róka. - Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
- Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
- Az idő, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért...
- Felelős vagyok a rózsámért - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse
...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-10-07:15:40 | Címszavak: mese, könyv, Szépirodalom, Regény


A fehér folt Délnyugat-Afrika egyik angol gyarmata és a Niger vidéke között terült el. Ma már nem létezik. Rózsaszínre festették a térképészek, mintegy jelképezve a kiontott vért, amely egy-egy fehér folt bekebelezésének elengedhetetlen előzménye. Valamikor sok-sok fehér folt terült el az atlaszon. Csak a parti részek színesedtek lassacskán, ahol az első portugál, holland és angol telepesek kikötöttek, hogy megvessék lábukat és az impérium lobogójának állványát. Egyre több és több területet jeleztek szimbolikusan a térképészek rózsaszínnel, egyre több és több piros festékanyag omlott az eleven palettákról a sárga sivatagokban és a dzsungelek évezredes árnyékában...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-31:10:13


TARTALOM
Ha rövid az élet, toldd meg egy ballépéssel
Valamiből a halottnak is élni kell
Az élet nehéz, de meghalni sem könnyű
Mr. Johnson szeretne meghalni, de csak szellem lesz
Johnson belátja, hogy élet ellen nincs orvosság
Johnson megtudja, hogy semmi baja, csak meg kell halnia
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-30:10:21


Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban.
Idő: délután hét óra.
Színhely: Afrika, Rakhmár, egy távoli, eldugott garnizon a Szahara valamelyik oázisában, ahol néhány ottfelejtett légionista és egypár nyomorult arab tengődik.
Személyek: személytelenek.
Történik: semmi.
Rakhmár oázis legfeltűnőbb jellegzetessége, hogy a legkevésbé feltűnő, legkisebb mértékben sem jellegzetes oázis Afrikában. Középpontja egy vályogfallal körülvett katonai tábor, amit a szaknyelv minden alap nélkül, pusztán szokásból "erőd"-nek nevez.
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-29:10:33


Hallották hírét a Láthatatlan Légiónak? Nem?

Akkor bizonyára sohasem jártak még olyan afrikai városban, amelyben hely őrség fekszik. Vagy ha jártak is ilyen városban, talán elkerülték azokat a kedélyes helyeket, ahová a szórakozni és verekedni vágyó szerény málhahordók, munka nélküli erőművészek és kedélyes közlegények járnak, hogy üres óráikat és kötekedő cimboráikat agyonverjék.

Csak egyszerű, faragatlan asztalok és ugyanilyen vendégek találhatók az ilyen helyiségekben, de ha kíváncsiak vagyunk a Láthatatlan Légió legendájára, itt megtudhatunk egyet s mást.
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-28:10:41


- Pénzt vagy életet!
- Életet!
A revolveres merénylő ettől a választól úgy megijedt, hogy visszahőkölt. A számtalanszor elhangzott támadó felszólításra, amióta a világ világ, először hangzott el a fenti válasz. A rabló lövésre kész pisztolya megrezdült a kezében, és egyszerűen nem tudta, hogy mit tegyen. A megtámadott egyén két karját nyugodtan felemelte, mint akit nem érdekel, hogy mi lesz. Ez volt lefolyását és befejezését tekintve minden idők legkülönösebb és legszomorúbb bűnügyi komédiája. Színhely: San Francisco, Oakland. Írta: az élet.
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-27:09:23


- Ez a másfél év is jól kezdődik - mormogta a 13. Pác Tivald, amíg a detektív csuklójára tette a karperecet, és felkérte egyben, hogy hacsak lehetséges, fogja be a száját.
- Kérem... - dünnyögte sértődötten, mert nem szerette, ha mindenbő l ilyen nagy ügyet csinálnak. Az egyik detektív közölte vele, hogy ha van pénze, akkor autón is mehetnek a rendőrségre.
- Még mit nem! Színházba ne vigyem magukat?! A másik detektív felhívta a figyelmet arra a körülményre, hogy fájdalmas következményekkel jár, ha valakit szájon vágnak, és minek gyűjteni a pofonokat, amikor öreg napjaira e takarékosságának tőkéje aligha jelentheti életének nyugalmas alkonyát. Azután 13. Pác Tivaldot jobbról-balról, karjainál fogva elvezették éppen Honduras fővárosának, Tegucigalpának legnépesebb utcáján végig.
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-26:11:10


Kansas Cityn túl, magas töltésen, napégette tarlók, tikkadt sík legelők között rohant tovább a vonat. Vidám, zöld rétek, barátságos farmok és a régimódi községekkel, kis városokkal lomhán fejlődő Nebraska állam napfénytől sziporkázó tájai mosolyognak az utasra. Innen San Franciscóig, most már olyan ez a Nyugat, mint valami álom. Domboldalakban elszórt mezővárosaival, legel ő csordáival, gödrös utain zötyögő használt autókkal, farmjaival, alig változott a vidék letűnt idők óta. James Holborn, egy jól öltözött utas, körülbelül ilyesféle tűnődésekkel könyökölt a kupé ablakában. Mintha a gondolataira felelne, váratlanul egy borízű hang szólalt meg a háta mögött:
- Talál még itt farmot, ahol kötélen szárítják a húst, és zacskóban hordják porrá törve...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-25:11:51


Az ügyről, aránylag nem sokan szereztek tudomást. A belügyminiszter kérésére a lapok hamar napirendre tértek fölötte, mintha az eset nem is a század egyik legnagyobb kémkedési botránya lenne. A jobboldaliak a francia hadsereg presztízsét féltették, a baloldaliak a közismerten liberális felfogású és szegény Toulet bűnösségét fájlalták, s így aránylag könnyen keresztülvitték a hadügyből és a belügyből kinyúló kezek, hogy a sajtó hamar elejtette a témát. Toulet kapitány esete sokban emlékeztetett a Dreyfus-ügyre. Felekezeti háttere nem volt a botránynak, de körülményeiben, lefolyásában, főszereplőjének zárkózottságában - ami nem emelte a népszerűségét kortársai között - sokban hasonlított a boldogtalan Dreyfus kálváriájára. 1930. november 6-án olyan lopás történt a hadügyminisztériumban, a milyenre eddig még nem volt példa...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-24:19:32


Olyasféle legenda a légióban, mint a braziliai őserdőben ma is létező brontosaurusok meséje, vagy a híres „terra incognita”, amely Ausztrália felfedezéséig annyi hajós fantáziáját izgatta. Ha megőrül egy légionista és beleveti magát, mint ámokfutó a sivatagba, azt mondják: "elment a Sárga Garnizonba". A sivatag homokja sárga. Az elenyészett katona csontja fehér. Öreg bakák tudni vélik, hogy valahol a sivatag legmélyén igenis létezik a Sárga Garnizon! Csodálatos város a sivatagban, szökött légionisták alapították, királyuk egy őrült amerikai milliomos, aki állandóan fejleszti ezt a titkos várost..
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-01-24:17:36


1-24 25-46
P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2024 | Top100