Regisztráció | Belépés
Könyvek és filmek
Online filmek [57]
Online könyvek [46]
Online tévé és rádió [11]

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

BELÉPÉS

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Flash játékok | Fórum! | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV-rádió | Vendégkönyv
Főoldal » Könyvek és filmek (Összesen 114 bejegyzés) Oldalak: 1 2 3 4 5 »

Összes bejegyzés, legfrissebbek elöl. A bal oldalsávban lehet kategóriát választani.

A Beugró négyszereplős szituációs színházi játékokon alapuló szórakoztató televíziós műsor. A műsorvezető Novák Péter. A szereplók Pokorny Lia, Kálloy Molnár Péter, Szabó Győző, Rudolf Péter és később a társulat tagjaként Debreczeny Csaba. Improvizációs feladatokat kell megoldanuk. A feladatok jellege nem változik, de a konkrét szituációkkal és szerepekkel akkor és ott találkoznak először. Díszletként általában csak négy szék áll rendelkezésükre.
A teljes sorozat 8 évadból áll, összesen 96 rész. Kellemes szórakoztatást kívánok hozzá!
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2018-09-16:16:33


Jézus üzenete Tamás evangéliumában

Tamás evangéliuma olyan üzenetet közvetít nekünk, amelyet a zsidó-keresztény tanításokból nem ismerhettünk meg: Szellemi lények vagyunk egy fizikai testben. Az örökkévalóból jöttünk és oda megyünk vissza.

Ez a legősibb evangélium sok újdonságot és csodát tartogat azok számára is, akik a kanonizált Biblia tanításain nevelkedtek, azonban ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy le tudják vetkőzni a vallásuk tradícióit. Magasrendű írás, amely kiemel a hétköznapokból, és ha képesek vagyunk megérteni és feldolgozni, örökre megváltoztatja az életünket.

 

 

Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-06-14:17:40


Columbo filmek online.
A linkekre kattintva tekinthetők meg a filmek. Sajnos nem mindegyikhez találtam linket...
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2018-03-06:20:36 | Címszavak: krimi, Columbo, film


A. A. Milne : Micimackó
Fordította: Karinthy Frigyes
Az eredeti mese
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-13:13:19


Lev Tolsztoj: Panov apó különös napja
(Jézust várva)

Egy csodálatos karácsonyi mese...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-13:12:37


Lázár Ervin (1936-2006)
A négyszögletű kerek erdő

...Kitűnő író volt - mondják sokan. Bizonyára, de nem csupán egy a nagyszerű alkotók sorában. Egyedisége a humora, játékossága, a rendhagyó szó és fogalomalkotási készsége mellett tartalmazott valami bizonyára hallatlanul összetett, a magyar irodalomban talán kizárólag rá jellemző, senki mással össze nem téveszthető karakterjegyet... (Részlet Nagy Attila megemlékezéséből)

Ebben az összeállításban A Négyszögletű Kerek Erdő című mesesorozatával ismerkedünk meg. Élvezetes olvasmány minden korosztálynak, szeretettel ajánlom nektek.

Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-13:12:23


Dante Alighieri: Isteni színjáték
(Babits Mihály fordítása)

A száz énekből álló műben Dante Vergilius társaságában végigjárja a Poklot, a Purgatóriumot és a Mennyországot. Találkozik a múlt nagy szellemeivel és kortársai halott lelkeivel.

A legutolsó ének záró sorai:
"Csüggedtem volna, lankadt képzelettel,
de folyton-gyors kerékként forgatott
vágyat és célt bennem a Szeretet, mely
mozgat Napot és minden csillagot."
 
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-13:09:41


TARTALOM
A műalkotás filozófiája
A holló (Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Lévay József, Tóth Árpád, Szász Károly, Harsányi Zsolt, Telekes Béla, Franyó Zoltán és Radó György fordításában)
Külön
Egy hordó amontillado
Az áruló szív
A kút és az inga
A hosszúkás láda
Az Usher-ház vége
Monsieur Valdemar kóresete tényszerű megvilágításban
A vörös halál álarca
 
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-11:15:11


TARTALOM
ELSŐ RÉSZ HOL TEREM A MAGYAR VITÉZ?
MÁSODIK RÉSZ ODA BUDA!
HARMADIK RÉSZ A RAB OROSZLÁN
NEGYEDIK RÉSZ EGER VESZEDELME
ÖTÖDIK RÉSZ HOLDFOGYATKOZÁS
BEFEJEZÉS
A VÁRVÉDŐ EGRI HŐSÖK NÉVSORA
TÖRÖK SZAVAK ÉS KIFEJEZÉSEK
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:58


Sötétben állunk néha, magunk se tudva, hogy kerültünk belé. Csak meresztjük a szemünket, csak tapogatódzunk, bizonytalankodunk. És a szívünk hüledez.
- Merre?
S véljük, hogy semerre.
Csak tapogatódzunk. Lépünk. Meg-megállunk vakul. Fejünk felett talán k ő szikla csügg? Lábunk előtt talán farkasverem vagy szakadék tátong? Talán kígyóra lépünk? Szívünk remeg, mint a nyárfalevél.
- Istenem!...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:54


THOMAS MANN: MARIO ÉS A VARÁZSLÓ elbeszélések

TARTALOM
WÄLSUNG-VÉR
ZŰRZAVAR ÉS KORA BÁNAT
MARIO ÉS A VARÁZSLÓ
TRAGIKUS ÚTI ÉLMÉNY
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:32


Az olvasó, aki régebbi, szerény igényű munkáimat talán érdemükön felüli figyelemre méltatta, bizonyára csodálkozással értesül róla, hogy annyi kaland és súlyos megpróbáltatás után újból tengerre szálltam. Biztosíthatom az olvasót, hogy most, Kazohiniából hazatértem után, visszagondolva a hinek, de különösen a behinek közt átélt szenvedéseimre, magam is teljesen hasonló véleményen vagyok. Ezért, ha nem is mentségemül, de magyarázatul legyen szabad megemlítenem, hogy ez alkalommal átkozott kalandos véremen kívül Nagy-Britannia és a keresztény civilizáció védelme volt az, ami újabb utazásra késztetett. És kérdem a művelt olvasót, van-e tisztesebb hivatás angol állampolgár számára, mint Őfelsége zászlaja alatt fegyverrel szolgálni az emberiség és a kereszténység magasztos eszméit azok megátalkodott ellenségeivel szemben.
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:16


A szokott járás-kelés, sürgés-forgás uralkodott a nagy személyszállító gőzös fedélzetén, mely éjfélkor indul el New York kikötőjéből Buenos Aires felé. Ott tolongtak a szárazföldi vendégek, hogy búcsút mondjanak barátaiknak, ferdesapkás sürgönyhordó fiúk rohantak a termeken át, s egy-egy nevet kiáltoztak. Mások koffereket, virágokat cipeltek. Kíváncsi gyerekek futottak fel-le a lépcsőkön, s eközben a zenekar rendületlenül játszott a fedélzeten nyüzsgő tömegnek. Én a forgatagon kívül álltam, és egy ismerősömmel beszélgettem éppen, amikor két vagy háromszor felvillámlott mellettem. ...
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2018-02-10:15:03


Magyarul beszélő amerikai krimi-vígjáték sorozat, 1985. Eredeti címe: Moonlighting.
David Addison (Bruce Willis) és Maddie Hayes (Cybill Shepherd) magánnyomozók. Társak a Kékhold nyomozóirodában. Folyton vitatkoznak, torzsalkodnak, de nem tudnának meglenni egymás nélkül. Laza, nagyon jó humorú sorozat, remek szórakozás minden korosztálynak. A legelső évad (leginkább a nyitó dupla epizód) nem sikerült olyan fergetegesre, mint a későbbi részek. De ez ne lombozzon le senkit, később nagyon jó lesz.
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2018-01-23:16:27


A rendíthetetlen ólomkatona, Borsószem-hercegkisasszony, A kis hableány, A császár új ruhája, A rút kiskacsa, A Hókiránynő, A fülemüle, A vadhattyú, A kis gyufaárus lány, A hóember, Pöttöm Panna...

Andersen összes meséi ebben az online könyvben. Csodálatos, felnőtteknek is szívszorító, megható és tanulságos történetek. Mindenkinek szeretettel ajánlom. A gyerekek talán túl nagy katarzist nem viselnek el, és talán nem is igazán értik meg egy-egy mese lényegét. De a mese formálja a gyermek lelkét, és az egész életére hatással van. A jó mese igazi tanítómester.
Kategória: Online könyvek | Hozzáadva: 2017-11-23:12:20 | Címszavak: könyv, mese, Szépirodalom


Romantikus filmdráma

Sam és Molly nagyon boldogok. Épp új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor Sam meghal. Ám a férfiben olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itthagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Mollynak, aki nagy bajban van, de nem tud róla. Sam egy spiritiszta, Oda segítségével próbálja Mollyt értesíteni a veszélyről.


Egy kicsit széles a kép, de nem találtam mást. Keresem még
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:15:07 | Címszavak: fantasy, film, filmdráma, romantikus


Romantikus dráma, fantasy

Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között.

Egy kicsit halk
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:15:03 | Címszavak: filmdráma, film, fantasy, romantikus


Romantikus filmdráma

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat.

 
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:15:00 | Címszavak: filmdráma, film, romantikus


Romantikus dráma, fantasy

Kate megválik a bérelt tóparti házától. A postaládában üzenet hagy a következő bérlőnek, melyben kéri, hogy az ide érkező leveleit továbbítsa neki. A következő bérlő, Alex elhatározza, hogy rendbe hozza a házat. Egy különös eset arra sarkallja, hogy elővegye Kate levelét és válaszoljon rá. Kiderül, hogy Alex és Kate kétévnyi távolságban él egymástól. Levelezni kezdenek egymással, és kapcsolatuk egyre jobban elmélyül
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:14:55 | Címszavak: filmdráma, film, fantasy, romantikus


Vígjáték, fantasy, romantikus

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik.

 
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:14:52 | Címszavak: vígjáték, film, fantasy, romantikus


Romantikus vígjáték

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült.
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:14:31 | Címszavak: filmdráma, vígjáték, film, romantikus


Akció

A mindenre elszánt pszichopata, Howard Payne (Dennis Hopper) felrobbantja Los Angeles egyik toronyházának liftjét. Terve azonban meghiúsul, amikor Jack Traven (Keanu Reeves) speciális mentő a robbanás előtt kimenti a felvonóban rekedt túszokat. Bosszúból Howard egy pokolgéppel felszerelt, utasokkal tömött száguldó buszt szabadít a városra, ami fékezéskor robban. Őrült hajsza kezdődik az utasok életéért, melyben egy bátor utas, Annie Porter (Sandra Bullock) és Jack Traven minden idők egyik legveszélyesebb és leglátványosabb mentőakcióját hajtja végre.
 
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:14:28 | Címszavak: akció, film


Fantasy, kaland, akció

Dave Stutler egy átlagos főiskolás srác, aki épp fizikavizsgájára készül, és szeretne randit kérni álmai nőjétől, Beckytől. Balthazar Blake pedig egy igazi varázslómester, aki a mai, modern Manhattanben tengeti napjait, és próbálja megvédeni a várost ősi ellenfelétől, Maxim Horvath-tól. Balthazar nem boldogul egyedül, így felfogadja tanoncának Dave-et, akiben rejtett mágikus képességeket vél felfedezni.
 
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:14:26 | Címszavak: akció, film, fantasy


Akció

Egy sztársportoló is kerülhet nagyon mélyre. Ennél mélyebbre azonban biztosan nem. Paul Crewe egykor az amerikaifoci bajnokság ünnepelt játékosa volt, ma csak egy a rabok között: igazi nehézfiúkkal összezárva tölti mindennapjait az USA egyik legjobban őrzött, legrosszabb körülmények között fenntartott börtönében... Egy történet a becsületről.
 
Kategória: Online filmek | Hozzáadva: 2017-11-11:14:21 | Címszavak: akció, filmdráma, film


P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2024 | Top100