Regisztráció | Belépés
MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

BELÉPÉS

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Flash játékok | Fórum! | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV-rádió | Vendégkönyv

Tényleg fontos dolgok

Fórum
A Neked hoztam... oldalon régen is volt fórum, most is van. Azonban a fórumunk sok változtatáson, frissítésen ment keresztül. A többrétegű, nehezen átlátható felületet felváltotta az egyszerű megjelenés. Oldalunkon a Fórum! menüpont alatt találjátok meg. Hogy jól megkülönböztethető legyen a honlapunk egyéb oldalaitól, a fórum felülete (cikkek fejlécei és a tartalmuk) zöld színt kapott, így jól elkülöníthetővé vált a honlap egyéb bejegyzéseitől. A fórum témaindító cikkeihez bárki tud hozzászólást írni, aki be van jelentkezve az oldalra.

Felugró reklámok ellen
Itt a mi oldalunkon nincsenek reklámok. Más uCozos oldalaimon viszont vannak: Tapsi oldala, Világunk, Poszter (nem tudok mindenhol prémium tagságot fizetni). Ha azt szeretnéd, hogy a többi uCozos honlapon se legyenek felugró reklámok, a böngészőn telepítsd az AdBlock plus kiegészítőt. Egyszerű a telepítés. Csak rá kell kattintani "Hozzáadás ehhez: Mozilla Firefox" (vagy amelyik böngészőt használod). És máris eltűnnek a ronda reklámok, legalábbis a többségük. Ha regisztrált tagként belépsz az oldalra, akkor egyáltalán nincsenek reklámok. A regisztráció egyszerű, facebookon keresztül egyetlen kattintás az egész.
Vannak erőszakos reklámok is, de nem kell tőlük megijedni. Akkor szoktak előjönni, amikor megnyitod a honlapot, és belekattintasz az egyik menübe. Vagy új lapon jelennek meg, vagy ami még bosszantóbb, a honlap helyére másznak be úgy, hogy eltüntetik az egész honlapot. De ezt csak a honlap első megnyitásakor csinálják. Ilyenkor zárd be a reklám ablakot és a honlapot nyisd meg újra.

Frissítsd az oldalt a böngészőben
A honlapunk 2017 októberben megújult. Sokkal szebb és áttekinthetőbb, mint valaha. Mivel megváltozott a stíluslap is, törölni kell a gyorsítótárat a böngészőben ahhoz, hogy helyesen jelenjen meg a honlap. (A gyorsítótár törlésével semmilyen mentett adat, jelszó vagy süti nem törlődik!) Ezt csak egyszer kell megtenni. Segítséget a gyorsítótár törléséhez itt találsz: Google-fiók súgó: A gyorsítótár és a cookie-k törlése
Mozilla Firefox: Ha betöltött az oldal, kattints a frissítés gombra vagy nyomd meg az F5-ös forróbillentyűt.
Chrome: A Chrome nem frissíti a stíluslapot akkor sem, ha "az oldal újratöltését" kérjük. Chrome-ban a jobb oldali menüsávban válaszd ki a "Beállítások" menüt. Tekerj a beállítások legaljára. A legutolsó sorban találod a "Speciális" feliratot. Kattints rá. Ekkor megjelennek a további beállítási lehetőségek is. Az első ablak neve: "Adatvédelem és biztonság". Itt találod a "Böngészési adatok törlése" opciót. Kattints rá. Pipáld ki a "Gyorsítótárban szereplő képek és fájlok" lehetőséget (a többi ne legyen kipipálva) és nyomd meg a "Böngészési adatok törlése" gombot. Ezután nyisd meg újra a Neked hoztam oldalt. Nem olyan bonyolult, mint ahogy leírtam.
Internet Explorer: Az Explorer sok dolgot nem tud, nem érzékel, letilt, hibásan jelenít meg... Nem javaslom a használatát. Ha mégis ezt használod, akkor próbáld itt is kiüríteni a gyorsítótárat.

Ha nem működnek a flash játékok
Ha a játék ablakában csak a nagy ürességet látod, akkor várj egy kicsit. Ha egy perc után még mindig változatlan a helyzet, akkor lehet, hogy a Mozilla szó nélkül letiltotta itt a Flash Playert. Kattints bele a nagy ürességbe, és akkor kiírja, hogy mi a probléma. A flash player egyes verziói nem működnek jól teljes képernyős módban. Ez a flash player hibája. Kedvenc játékunk a Jigsaw Puzzle is csak ablakban játszható jelenleg, de reméljük, hogy a következő frissítés megoldja ezt a kellemetlen problémát.

A fotóalbun képei
A fotóalbumban ha a fotó csempéjére kattintasz, egy felugró ablakban jelenik meg a fotó. Ha az eredeti fotó nem fér el a felugró ablakban, akkor a felugró ablak alján egy pici ikont találsz (ilyet: Kép megjelenítése új lapon). Erre kattintva új lapon megjelenik a fotó teljes életnagyságában. Egy-egy fotó leírásához és a hozzászólásokhoz úgy jutsz el, ha nem a csempére kattintasz, hanem fölötte a fotó nevére.

Képgyűjtemények, Könyvek, Játékok stb. megjelenítése
Az oldalunkon a Flash játékok, Jigsaw Puzzle, Képgyűjtemények, Könyvek, filmek, TV-rádió online... vagyis szinte minden úgy működik, hogy a listában arra, amit meg szeretnél tekinteni, a téma csempéjére vagy a címére kell kattintani. Új, felugró ablakban jelennek meg a tartalmak.
Ha a tartalom nem jelenik meg: Nézz körül a tálcádon. Lehet, hogy nyitva van már valamelyik képgyűjtemény (vagy könyv, játék stb.), és most csak azért nem látod, mert nem az az aktív ablakod.
Egyszerre csak egy képgyűjteményt tudunk megnézni felugró ablakban, illetve csak egy flash játékkal tudunk játszani. De ha mindenképpen több képgyűjteményt szeretnél egyidejűleg nyitva tartani, akkor a listában jobb klikkel kattints a csempére vagy a címre és válaszd a "megnyitás új ablakban" lehetőséget. Játékoknál ez utóbbit nem javaslom, mert több flash nyitvatartása lelassíthatja a böngészőt.

Mi a különbség a fotóalbum és a képgyűjtemény között?
A képgyűjteményekben általában kisebb képeket tartunk, a fotóalbumban pedig fényképeket és nagyobb képeket. A képgyűjteményeket könnyebben tudjuk megnézni, mert elég rákattintani a címére vagy a csempéjére, és az összes képet egyidejűleg láthatjuk. A fotóalbumban a képeket egyesével tudjuk csak megtekinteni. (A nagy képek a fotóalbumban átláthatóbbak, a kicsik pedig a gyűjteményekben. Azonos témát, például "Karácsony" érdemes mindkét helyen keresni.)

Letölthető anyagok
A Neked Hoztam... oldalról szinte bármit le tudsz tölteni, igaz, nem vertem nagy dobra, és nem írtam ki hatalmas betűkkel, hogy "Letöltések".

  • Könyvek letöltése: általában pdf formában vannak tárolva a könyveink. Amikor egy könyvet megnyitsz, a jobb felső sarokban találsz néhány ikont, közöttük a letöltést is. Csak rá kell kattintani.
  • Képek letöltése: a képgyűjteményben és a fotóalbumban is hagyományos módon le lehet tölteni a képeket. Jobb klikk, kép mentése más néven.
  • Filmek: A Neked Hoztam... oldalon online filmeket tudunk nézni. Filmek letöltési linkjeit itt tudunk megosztani egymással: Fórum! » Filmek letöltése 
  • Játékok letöltése: A flash játékaink között vannak csak swf formában létező, de teljes értékű játékok (ilyenek például a Flashxed és a legtöbb különbségkereső játék), de akadnak nagyobb játékok demo verziói is. A flash játékok letöltése nagyon egyszerű. Nyomd meg a CTRL+S billentyűkombinációt (akkor, ha nyitva van a játék ablaka) és mentsd el a játékot.
  • Demo játékok teljes verziójának letöltése: Ha a teljes játékot szeretnéd megszerezni, menj fel a Bigfish oldalára és töltsd le onnan. Egy-egy játék 2-3 dollárba kerül és ma már az átutalás sem okoz nehézséget. Semmiképpen nem éri meg feltört játékok között keresgélni. A játékok futtatható exe fájlok, és még ha a letöltő helyen nincs is vírus, a játékban lehet. A vírusirtók sem minden esetben ismerik fel a legújabb vírusokat. Crackelt játékok megosztását a Neked Hoztam... oldal semmilyen formában nem támogatja.


Chat
Ez egy lusta chat, nem frissül magától. A chat ablakában a pici zöld ikonra kell kattintani a frissítéshez. Így néz ki: Ez a chat frissítés ikonja
 

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2024 | Top100