Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

Fórum!
Html, számítástechnika [19]
A honlap hírei [4]
Humor [0]
Játékleírások [5]
Spirituális témák és művészet [6]
Minden egyéb [5]

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Flash játékok | Fórum! | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV-rádió | Vendégkönyv
Főoldal » Fórum! » Html, számítástechnika » Milyen képet illik küldeni ünnepekre?

2023-06-01, 13:17 | Megtekintések: 1982 | Hozzászólások: 0 | Helyezés: 0.0/0
Milyen képet illik küldeni ünnepekre?
Sajnos sokan nem figyelnek rá kellőképpen, hogy milyen karácsonyi, húsvéti és egyéb üdvözletet küldjenek az ismerőseiknek. Pár gondolatot szeretnék erről megosztani veletek.Szexi nőkkel (vagy férfiakkal) díszített karácsonyi üdvözlések
Többször láttam már, hogy az ügyes felhasználók a saját fényképeiket szerkesztik bele a csillogó karácsonyi üdvözletükbe. Kedves ötlet, valóban jó dolog látni annak az arcát, akitől az üdvözletet kapom. Főleg, ha személyesen ismerem őt, de akkor is szívesen nézem az ilyen képeket, ha a küldőjét az internetről ismerem. Talán ezen az ötleten felbuzdulva - vagy csak úgy, divatból - ezek a fajta képek elkezdtek szaporodni, és már nem a saját képüket tették bele a felhasználók, hanem szép, de teljesen idegen nőket. Köszöntésekbe rengeteg ilyen csillogó képpel találkozunk, sajnos már a karácsonyi üdvözlések között is megtalálhatóak. Nagyon szexi, de az ünnepléshez nem erre van szükség. Biztos vagyok benne, hogy a férfiak sem ezt várják el. És általában egy férfi, a csillogó, virágokkal és csillagokkal telis-tele szórt rózsaszín színpompás képeket kevésbé szeretik, mint a nők. Nos, gondoljunk bele: üdvözletemet küldöm valakinek. Miért teszek az üdvözlésembe egy harmadik személyt? A férfiak (vagy a leszbikusok), ha egymásnak szexi nőkkel díszített képeket küldenek, azt megértem. De nekem nem ajándék, ha nőket kapok Karácsonyra, akármilyen gyönyörűek.

Vicces képek
A másik kérdés az ízlés. A viccek néha ízléstelenre sikerülnek, sokszor még az erkölcs határait is súrolják. Sokan jót nevetnek az erotikus hatású dromedár képeken, de legtöbbünket mégis inkább zavar az ilyesmi. Karácsony szent ünnep, a szeretetről szól és - szerintem mindenki érzi és tudja - tisztelet illeti. Karácsonykor érzések szakadnak ki az emberekből, és ha csak egy napra is, mindenki megérzi a szeretetet a világban. Mint ahogy a hótakaró, úgy lepi el a bolygónkat erre a napra a mély és igaz szeretet. Mindenkiben megmozdul valami. Ha köszöntünk valakit Karácsonykor, ezt a szeretet érzést kell kiárasztanunk magunkból. Viccnek és nevetésnek is természetesen van helye az ünnepek alatt, de legyen mélységgel átitatva az üzenetünk. Vagy ha ezt valaki nem érzi, ne küldjön üdvözletet és ne rombolja más ember lelkét.

Túlbuzgóság
Azt a sok-sok érzést, ami bennünk felgyülemlik Karácsonyra, szeretnénk szétárasztani. Akkor, azon a napon azt kívánjuk, hogy mindenki boldog legyen. Sajnos hajlamosak vagyunk a túlbuzgóságra. Csodálatos képeket keresgélünk, és szívünk szerint mindet átadnánk a barátainknak. Csakhogy ezek a képek általában nagy méretűek és lassan töltődnek be. És a barátainknak nem csak mi küldünk képeket, hanem mások is. Előfordulhat, hogy szegény barátunk amikor megnyitná a vendégkönyvét, hogy megnézze az üdvözleteket, teljesen lefagyasztja vele az egész böngészőjét. És ez nem öröm, hanem bosszúság. Azt javaslom, hogy két képnél többet ne küldjünk Karácsonyra, bármekkora is a kísértés. A célunk az, hogy örömet okozzunk és ne idegességet.

A képek feliratai
Ha tehetjük, keressünk olyan képeket, amelyeken a felirat a barátunk anyanyelvén van elkészítve. Ha magyarok vagyunk, akkor lehetőség szerint ne "Merry Christmas", hanem "Boldog Karácsonyt" legyen a feliratunk. Bár értjük legtöbben az angol szövegeket is, sokkal kellemesebb és bensőségesebb, ha az anyanyelvünkön olvashatjuk a köszöntést. Figyeljünk arra is, hogy a felirat megfelelően olvasható legyen és ne legyen túl hosszú.

Honnan szerezzünk karácsonyi képeket?
Az oldalunkon rengeteg karácsonyi kép van, és bátran állíthatom, hogy a legszebbek. Innen vihettek bármit... De a google képkeresőbe a "Christmas", "Karácsony", "Boldog Karácsonyt", "Karácsonyi üdvözlet" stb. szavakra keresve is rengeteg képet találhattok.
Vigyázzatok arra, hogy a kiválasztott képen ne legyen feltűnően rajta a készítőjének a neve vagy a reklámja. Ezt senki sem szereti.

Mikor küldjük el az üdvözletünket?
Ne Szenteste... Erre vigyázzatok, Karácsony estéjén ne számítógépezzetek, foglalkozzatok a családdal és hagyjátok a barátaitokat is, hogy a családjaikkal legyenek. Én azt javaslom, hogy Karácsony előtt egy héttel már el lehet kezdeni a köszöntések szétküldését.

Köszönöm, neked is
Karácsonyi jókívánságok jönnek-mennek az interneten. Jó érzés, hogy a messzi távolból, soha nem látott emberek küldik üdvözletüket, kívánnak nekünk boldog Karácsonyt. És ugyanilyen jó érzés, hogy mi is ugyanezt tehetjük. Amire szeretném felhívni a figyelmet: "Köszönöm, neked is viszont", "Hasonlókat neked is" stb.

Kaptam én is ehhez hasonló üzeneteket. Ebben az a probléma, hogy a jókívánságának a tárgya nincs benne ezekben az üzenetekben. Ha üdvözletet küldünk a másik embernek, írjuk le, hogy miféle jókívánságunk van, ne csak egy rövid utalást tegyünk az ünnep megnevezése nélkül. Szép Karácsonyt? Boldog Karácsonyt? Vagy csak gyorsan vissza kell dobnom a labdát, amit kaptam? Mit kívánok neki? Van ehhez saját gondolatom? Érdekel egy cseppet is, hogy neki milyen a Karácsonya? Vagy nem vagyok hajlandó végiggondolni, csak bólintok: "Igen, neked is ugyanazt"? Mert ez azt jelenti, hogy engem egyáltalán nem érdekel ez az egész, csak egyszerű udvariasságból megköszöntem. Egy kicsit benne van az efféle válaszokban az is, hogy "Ne várj tőlem üdvözletet vagy jókívánságot. Kötelező udvariasnak lenni, ezért írtam a válaszomat, de kerülöm a válaszomban a Karácsony szót és azokat a kifejezéseket, amik békére, boldogságra, harmóniára utalnak". Az ilyen válaszok távolságtartóak, és benne van egy rejtett figyelmeztetés: "ne zaklassuk egymást üdvözletekkel". Én is ezt éreztem, amikor megkaptam a "Köszönöm, neked is hasonlókat" rövidke üzenetet. És bennem van az érzés, hogy a jókívánságommal zaklattam őt, ne tegyem többet. Persze, ha valóban a maximális távolságtartás a cél, az teljesen más. De azt azért tudnunk kell, hogy kellemetlen érzés ilyen választ kapni egy Karácsonyi üdvözletre.

A kedvenc Facebookunk...

Vicceltem. Nem a kedvencem, sőt egyre inkább nem szeretem, már nem is járok fel, csak nagyon ritkán. Kaptatok már olyan névnapi köszöntőt, ahol valaki a közös falra rakott egy virágot, fölé írta, hogy boldog névnapot, majd megjelölte az összes Béla (vagy az éppen névnapjukat ünneplők) ismerőseit a bejegyzéshez? Netán ti is hasonlóan csináljátok? Ne tegyétek, ez nagyfokú bunkóság! Ha valakit fel akarsz köszönteni, köszöntsd fel, személyre szólóan és ne személytelenül!

 

Hozzászólások (0)
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2023 | Top100