Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

Fórum!
Html, számítástechnika [19]
A honlap hírei [4]
Humor [0]
Játékleírások [5]
Spirituális témák és művészet [6]
Minden egyéb [5]

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Flash játékok | Fórum! | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV-rádió | Vendégkönyv
Főoldal » Fórum! » Html, számítástechnika » Képek feltöltése és megosztása

2023-06-01, 14:21 | Megtekintések: 2120 | Hozzászólások: 0 | Helyezés: 0.0/0
Képek feltöltése és megosztása
Érdemes képet a saját tárhelyünkön tartani vagy inkább válasszunk egy ingyenes képmegosztó oldalt? Hogyan illesszünk képet chatbe, vendégkönyvbe vagy hozzászólásba?Sokan nem tudják, hogy mi a különbség kép megosztása és kép feltöltése között. Amióta a Facebook népszerűvé vált, már általában nem is gondolkodnak ezen, hisz ott a világméretű végtelen szemetesláda, a Facebook, ahova korlátlanul rakhatunk fel képeket.

A facebook azonban nem képfeltöltő, és nem is lehet az ott tárolt képeket BB kódba illeszteni. Vannak "ingyenes és korlátlan" képfeltöltő oldalak, de mint azt már tudjuk, semmi sincs ingyen.

Néhány évvel ezelőtt elkövettem azt a hibát, hogy itt, a Neked hoztam... oldalon a képgyűjtemények legtöbbjét a "Photobucket" online képfeltöltő helyen tároltam. Kevés volt a saját tárhelyem, és gondoltam, így spórolhatok egy keveset. Azonban miután a képek látogatottsága elért a maximumhoz, a képgyűjteményeimben a képek helyett csak egy ronda szürke tábla jelent meg, figyelmeztetve, hogy a Photobucketen vegyek prémium tagságot. Más képfeltöltő oldalak pedig vagy megmaradnak, vagy megszűnnek, vagy fizetőssé válnak.

A legjobb megoldás az, ha a képeidet a saját oldalad saját tárhelyén tartod. Vannak komoly szolgáltatók, akiknél nem kell félnünk attól, hogy egy éven belül már sehol sem lesznek. Ilyen például az uCoz (a kedvencem, és természetesen a honlapjaim is mind uCoz-osak), de az ATW is megbízható szolgáltató. Érdemes fizetős verziót választani. Nagyobb a tárhely és reklámmentes.

Ha már fent vannak a képeid a saját tárhelyeden, meg tudod osztani őket cikkekben vagy chatben, vendégkönyvben stb. Nem minden helyen van vizuális szerkesztő, és előfordulhat, hogy BB kódokat kell használnunk. A bb kód használata egyáltalán nem nehéz. Például ha van egy képed, aminek a linkje: "http://let.ucoz.hu/_ph/14/2/142921283.jpg",
akkor a BB panel szerkesztőbe ezt kell írni: [img ]http://let.ucoz.hu/_ph/14/2/142921283.jpg[ /img]

Visszatérve a szolgáltatókhoz, ahova képeket tudunk feltölteni. A képek beillesztését nem minden oldal támogatja. Ilyen az ATW ingyenes verziója és a Gportal is. Az ezeken az oldalakon tárolt képeket nem lehet az IMG kóddal beilleszteni, mert nem jeleníti meg a böngésző! Sem a Mozilla Firefox sem pedig az Internet Explorer! Kipróbáltam idegen vendégkönyvben is, a Gportal és az ATW képeit. Ott sem jelennek meg, tehát nem az uCoz hibája! Ha a képet, amit belinkelünk, mégis látjuk, az azért van, mert a böngészőnk ideiglenesen eltárolja az adott címen lévő képet. Tehát vigyázzatok, a látszat csal! Csak a te gépeden látod! Ha a Mozillában szerkeszted, akkor nézd meg az Internet Explorert vagy a Chrome-ot! Hiányzó képnek fogja megjeleníteni.

Ha a belinkelt kép nevében szóköz vagy ékezet van, nem minden esetben tud a kép megjelenni. Itt az oldalunkon például a chatben nem fog megjelenni, de a vendégkönyvben igen. Lehet kísérletezgetni, de ha biztosra szeretnél menni, olyan képet válassz ki az IMG beillesztéshez, amely nem tartalmaz speciális karaktereket (az abc ékezet nélküli kisbetűi, számjegyek, kötőjel és az aláhúzás karakter: _).

Hozzászólások (0)
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2023 | Top100