Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Bejegyzések | Flash játékok | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV, rádió online | Vendégkönyv
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Kikapcsolódásnak... » Minden, ami eszedbe jut » Való Világ manipulációk (A média mindig mindenhol befolyásolni próbál)
Való Világ manipulációk
Evia Dátum: Péntek, 2011-10-21, 10:56 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Online
Még több manipuláció, még több megtévesztés a VV5-ben.

Hamarosan itt a Való Világ 5 első párbaja. Christofel viselkedését annyira felháborítónak találtam, hogy megfordult a fejemben: lehet, hogy mégis szavazni kellene Csabára. Gyenge pillanatom volt, vagy az Rtlklub manipulációi ilyen elképesztően erősek? Nem fogok szavazni, természetesen, mert pontosan tudom, hogy mi ennek a játéknak a lényege.

Mielőtt döntenél arról, hogy szavazol-e egyáltalán, nézz meg néhány videót. Sajnos a VV5-ből még nincs rendelkezésre álló anyag, de a VV4 videói között elég sok bizonyítékot találunk arról, hogy a jelenetek megrendezettek, a versenyzők iránti szimpátiánk vagy ellenszenvünk erős befolyás alatt van.

Megrendezett jelenetek a Való Világ 4-ből:


Jerzy nadrágja átalakul (kockásból szürke lesz beszélgetés közben)
Olivér az ágyról 0:40 -nél feláll és a nadrágzsebébe dugja a kezét. 0:45 -nél pedig a keze a felsőjének zsebében van.
A bejátszásban a szoba mindaddig üres, míg Éva 1:48 -nál be nem lép. Hárman vannak a szobában, senki nem jött be, Anikó mégis ott áll az ágy mellett, a szekrénye előtt 2:16 -nál. Tisztára, mint egy horrorfilm.
Forrás: http://valovilag4bakik.blog.hu/ forrásból:
Újravett jelenet szintén a VV4-ből
forrás: http://xn--valvilg-mwa2n.com/cimke/vv-bakik
A felvételen az látszik, hogy Anikó megpróbálja leültetni a többieket a pókerasztalhoz. Belekezd azonban abba a onológban, amelyben kifejti hogy éppen mit nem sikerült megoldania azok közül, amit szeretett volna. A felsorolás végén behívják a lányt a riportszobába, majd amikor visszatér, a következő, már-már rutinos kéréssel fordul a többiekhez: "Üljünk le megint"! A videót 4:00-tól érdemes nézni.
0:25 -nél Olivér még bőszen egy palackot nyüstöl, ami előtte a kis kerek asztalon volt. 0:38 -nál a flakon sehol nincs. Sem a kezében, sem az asztalon, sem az ágyon. Vajon hogy kerülhetett vissza az asztalra a palack amit 1:10 -nél látunk?
Forrás: http://valovilag4.blogja.net/category/bakik/
Gigi a szexrandiról: "olyan hab volt *meg az egész fürdőszobában, hogy nem tudtunk forgatni… nagyon kamu volt, jó akkor újra felve…" – de még be sem tudta fejezni a mondatot, a képernyő hirtelen elsötétült és a "pillanatnyilag nincs közvetítés" felirattal véget vetettek az élő kukkolásnak…

A YouTube-ról:
Kedves RTL klub jogi képviselete!
Ha egyet letiltanak, kettőt töltenek fel helyette, ha még nem tűnt volna fel.
De nem is értem az erőfeszítéseket, hiszen gyakorlatilag már az utolsó tanyára is eljutott a baki híre.
Minden esetre további sok sikert hozzá! ;)"A videó már nem érhető el az Rtl klub jogi követelései miatt:..."
 
Evia Dátum: Péntek, 2011-10-21, 12:53 | Üzenet # 2
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Online
A manipulált Való Világ
Cikk forrása: http://starity.hu/magazin/11350-a-manipulalt-valo-vilag/

Az RTL Klub egyik műsora betekintést engedett a Való Villa kulisszáiba, oda, ahol a szerkesztők, vágók és a háttéremberek is dolgoznak. Megmutatták, hogy hatalmas összehangolt gépezetként működnek, és munkájuk elengedhetetlen a sikerhez.

A manipulált (Való) világ

A műsorkészítők rávilágítottak arra, hogyan tudják manipulálni a nézőket azzal, hogy tudatosan olyan jeleneteket válogatnak össze a villa életből, melyek alapján majd a nézők véleményét befolyásolni tudják.

Az egyik munkatárs ezért felelős, a másik amazt csinálja, a harmadik megint mással foglalkozik, ő pedig egész alló nap a szereplők életét figyeli, tanulmányozza, szorgosan jegyzetel, majd a munkája alapján egy másik kolléga kiválasztja azt a pár jelenet, amit a villa lakóinak életéből érdemes kivágni és a közönségnek megmutatni. A nézők így befolyásolva vannak a műsor készítőinek akaratánál fogva. A néző nem azt látja, amit látnia kell ahhoz, hogy megfelelő véleményt formáljon az egyes szereplőkről, hanem azt látja és gondolja, amit a műsorkészítők szeretnének, hogy gondoljanak. Ez lenne a ValóVilág?

A műsor egy remek pszichológiai kísérlet önkéntesek segítségével, ami arra az egyszerű kérdésre válaszol, hogy mi történik az emberekkel, ha összezárva, céltalanul kell a négy fal között élniük. Valószínűleg azok nagy része, akik a műsort nézik, nem ismerte korábban a villa lakóit. Nem állt velük kapcsolatban, és már azt a személyiséget látja, amit a lakókból a bezártság vált ki. Van, aki kevésbé, míg mások jobban bírják tolerálni a bezártság okozta nehézségeket. Nagyon fontos viszont, hogy személyük és személyiségük teljesen kifordul önmagából, kezdenek átváltozni deviáns egyedekké, akik mostanra minden apró mozdulatban és szóban fenyegetést vagy hatalmas érzelmeket látnak.

Minden dolognak, ami a villában történik, és amit cselekednek az egyes résztvevők, hatalmas jelentősége lesz a másik számára. Mostanra minden, ami mellett a hétköznapokon elsétálnának, amit egyébként észre sem vennének, odabent sokszorosan hat az érzékeikre. Arra vágynak, hogy történjen valami velük, főként ezért kerekítenek kis apróságokból elképesztő drámát és jeleneteket. Ezek együttes hatására tűnik úgy a nézőknek, hogy ezek az emberek abnormálisak és valószerűtlen problémákon ütköznek meg. Ezek után a drámai hatásokat a műsorvezetők erősítik fel mesterségesen azzal, hogy tényleges nehézségként kezelik a villában lezajlott konfliktusokat és történéseket, ezáltal arra serkentve a nézőket, hogy ők is gondolkozzanak rajta el.

A pszichológiai kutatáson túl viszont a show emberekről szól, akik tulajdonképpen vásárra viszik a saját bőrüket, hogy a nézők ezek alapján döntsék el, ki a 'jobb'. Személyiségek összecsapásáról szól a műsor, akik azzal próbálják meggyőzni bíráikat – azaz a nézőket –, hogy mennyire érdekesek, humorosak, és hogyan kezelik az egyes konfliktushelyzeteket, illetve hogyan kerülnek ki egy-egy csatából vagy egy-egy párbajból.

Ez a játék egyáltalán nem fair play alapon működik és történik. Van egy ember a háttérben, aki eldöntheti, hogy éppen ki legyen az aktuális 'jobb' az adott napokon azáltal, hogy ennek megfelelően állítják össze a nézőnek bemutatandó jeleneteket. A képkockák megfelelő kiválasztásával és bemutatásával tudnak egy vicces, egy idegbeteg, cinikus depressziós, vagy bármilyen más típusú embert megalkotni és elhitetni a nézőkkel. Nem árnyalt személyiségeket láthatunk, hanem embertípusokat. Őrá főleg ez jellemző, róla inkább ezt, vagy azt lehet mondani, és mindezt az egyszerű technika segítségével oldja meg és dönti el egy valaki, irányítva ezzel milliók véleményét és egy-egy ember megítélését a tévécsatorna igényei szerint.
 
Evia Dátum: Péntek, 2011-10-21, 23:23 | Üzenet # 3
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Online
Sajnos még mindig nincsenek sem fényképes sem videós bizonyítékaim a VV5 manipulációkra, így most csak az észrevételeimet írom le:

Attilát nagyon nem szerettük mostanában, mert agresszív, lelketlen és elviselhetetlen. A mai napon azonban kapott "lelket" a játék manipulátoraitól. Láthattuk sírni, mesélt "fájdalmas" életéről is.

Christofel aljasságait a mai napon el kellett felejtenünk, személyében ma a szerelmes romantikus embert ismerhettük meg. (Bár a tekintetét nem tudja megváltoztatni az Rtlklub, azért a manipuláció mégis hatásos lehet). Hogy még több szavazat érkezhessen, megmutatták a szavazatok állását is, amelyben Csaba 77%-kal vezet. Majd ha megfordul a szavazatok állása, valószínű vissza fog térni az önimádó beképzelt Christofel, de addig jófiú marad. (Akik nem követték az eseményeket, azok kedvéért röviden leírom: Christofel az elmúlt napokban már készítette a talajt, hogy ha Veronika, a "szerelme" kiesik a játékból, azonnal megszerzi a következő trófeáját, Esztert, akiről szintén az a véleménye, hogy csak néhány hétig lesz még a villa lakója. És teljes elégedettséggel jót nevetett ezen az egészen. A mai napon viszont Lilu édes mosolygós arccal beszélt arról, hogy milyen aranyosak együtt Christofel és Veronika. Látszik rajtuk, hogy szeretik egymást.)
 
Evia Dátum: Vasárnap, 2011-10-23, 00:23 | Üzenet # 4
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Online
Az Rtlklub most, a párbaj előtti napon nagyon ráhajtott Christofelre. Tegnap mint romantikus hős, úgy tűnik nem vált szimpatikusabbá a nézőknek. Ezért ma inkább viccesre vették a figuráját. A butaságát próbálják az előnyére fordítani. (Még a konyhanyelvben használatos szavak közül is soknak a jelentését nem ismeri és hibásan mondja, pl. "temperamentus".) Csabát szürkének állították be, szinte sugallva, hogy ha ő marad bent, unalmasabbá válik a műsor, tehát szavazni kell Christofelre.
Én optimista vagyok és úgy gondolom, egyre többen átlátnak a rafináltságokon, és ez erőszakos manipuláció már zavarja azokat a nézőket is, akik korábban szívesen nézték az adást.
 
Evia Dátum: Szerda, 2011-10-26, 13:13 | Üzenet # 5
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Online
Tegnap megkérdezték tőlem, hogy miért vezetem ezt a fórumot, ha hazugságnak tartom a Való Világot. Erre szeretnék röviden válaszolni: a hazugság szó helyett inkább a manipulációt használom, ami majdnem ugyanazt jelenti, de a megtévesztésnek egy árnyaltabb formája.

A fórumba általában senki nem ír rajtam kívül. Örülnék egy kis aktivitásnak, de mit tegyek... Általában személyes üzenetben kapok visszajelzéseket, ezeket köszönöm. Amíg van érdeklődés, szívesen megosztom a tapasztalataimat.

Egy kis amatőr nonstop színjátszó társulat, akik mellékvonalon saját magukat adják, de a cselekményeket nem ők irányítják. Christofel kiesett, de hátrahagyott egy levelet, amelyben bevallja a nagy titkot: Eszterrel már szerelmi szálakat szövögettek Veronika háta mögött. A levél felolvasásakor Eszter arcán látszott a döbbenet, amit nem igazán lehet megjátszani. Miért írta meg Christofel ezt a levelet? Aki nézte a műsort, tudja, hogy ő nem az a fajta fiú, akit a lelkiismeret kínozna, vagy tisztázni szeretne bármit is. Ha így lett volna, akkor személyesen beszélte volna meg szerelmével a történteket. A felolvasott levél sem az ő stílusa. Miért írta tehát meg? Csakis azért, hogy a műsor nézettebbé váljon az újabb izgalmak hatására. És ez miért érdeke egy kiesett játékosnak, aki most még dühös is? Miért mondta a párbajon, hogy ez így nem fair? Mi lett volna a fair, és kinek a részéről?
Újabb kérdés, hogy Eszter vajon miért volt annyira biztos abban, hogy Christofellel való kis beszélgetését a műsor készítői nem fogják megemlíteni a villalakóknak vagy akár bejátszani videón a jelenetet? Miért döbbent meg ennyire, amikor kiderült az a titok, amelyről egyébként már az egész ország tudott?
 
Robi Dátum: Péntek, 2011-10-28, 23:52 | Üzenet # 6
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 10
Helyzet: Offline


nesze nektek, W :D
 
Fórum » Kikapcsolódásnak... » Minden, ami eszedbe jut » Való Világ manipulációk (A média mindig mindenhol befolyásolni próbál)
Oldal 1 / 11
Keresés:

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2017 | Top100