Evia Üdvözöllek Vendég | Belépés | Regisztráció
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Játékok az oldalunkon (tájékoztatás a játékainkról)
Játékok az oldalunkon
Evia Dátum: Hétfő, 2011-04-04, 17:29 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline

Játékok

Az oldalunkon online játékokat találhattok. Ezeket saját magam válogattam össze a legjobbakból.

  • Online flash játékok Itt találhatjátok az online játékok legjobbjait, kategóriákra bontva. Érdemes minden kategóriába belenézni. Óriási a választék. Külön kiemelném a Minijátékok kategóriát, ahol rengeteg egypályás játék található. "Rejtett tárgyak" nem csak a Rejtett tárgyak kategóriában vannak. A "Hidden Objects" kategóriában elképesztő választékban találhattok "Hidden Objects packokat", ami általában 10-20 játékot jelent egy-egy név alatt. (Például "Best of Hidden Objects Pack I. vagy Hidden Objects mesék stb.) A Rejtett tárgyakhoz szokták még sorolni a "Kijutós", azaz "Escape" játékokat is. Nálunk ezek külön kategóriát kaptak. A különbségkereső játékoknak is saját kategóriájuk van!
  • Jigsaw Puzzle A kirakós puzzle gyűjteményünk, több száz képpel. Minőségi játék, nem csak a puzzle képek gyönyörűek, hanem a maga az online játékprogram is a legjobb!


Játékfajták rövid leírása egy lista kategórianevekről és egy gyors bemutatása azoknak a játékfajtáknak, amelyek az oldalunkon is megtalálhatóak. Itt olvashatod el

A bal oldalsávban találjátok meg a "Játékok" menüt.


Az online flash és a jigsaw puzzle játékok között kedvedre válogathatsz. Szűkítheted a listát, ha valamelyik kategórianévre kattintasz.


  • Ha a bélyegképbe vagy a játék nevére kattintasz, be tudsz lépni a játékba, ahol a játék maga, a részletes leírás és néhány kép is található a játékról.


  • A "Stat" statisztika arról, hogy hányan nézték eddig meg a játékot. Mellette a hozzászólások száma.


  • Alatta a játék fajtája. Ebben a példában ez a "Connect Mahjong", ami egyébként nem azonos a hagyományos mahjonggal. A játékfajtákról és a játékszabályokról itt olvashatsz általános leírást.


  • A "Kat" a kategóriát jelenti, ahol ez a játék van. Jelen esetben ez a Mahjong játékok kategóriája.


  • Tipp: Helyezd az egérkurzort a bélyegképre, hogy láthasd a játék rövid leírását.Megjegyzés: A játékokat saját magam válogattam össze, s bár több száz játék szerepel jelenleg az oldalunkon, nem a mennyiségre törekedtem, hanem a minőségre. Mindegyik játékhoz külön leírást is készítettem, darabonként leteszteltem őket, hogy csak a legjobbak kerülhessenek az oldalunkra.
 
Evia Dátum: Hétfő, 2011-04-18, 10:32 | Üzenet # 2
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline

Általános tájékoztató


Igyekeztem olyan játékokat keresni, amelyekhez semmit nem kell telepíteni, csak elindítjuk és már játszhatunk is. Nem kerülnek fel a listába olyan játékok, amelyekhez ismeretlen Active-X vagy egyéb kiegészítőket kell telepíteni.

Flash Player

Az egyetlen követelmény a játékokhoz a "Flash Player". Ha egyik játékkal sem tudsz játszani, akkor nálad ez nincs telepítve. A Flash Playert itt tudod letölteni. http://get2.adobe.com/flashplayer/. Letöltés után telepíteni kell, de ez csak pár mozdulat. Általában e nélkül az interneten meg sem lehet mozdulni. (Telepítés után indítsd újra a Mozilla Firefoxot)

Java

Vannak olyan játékok, amelyek Java kiegészítőt használnak. Ezeket a játékokat megjelöltem a leírásuknál egy Java emblémával. Ha a játék indításakor egy feliratot látsz, ami azt üzeni, hogy a program indításához kiegészítők kellenek, kattints a feliratra (a képbe) és engedd meg a Mozillának, hogy keresse meg a kiegészítőt. Miután megtalálta, egyetlen kattintással fel tudod telepíteni. Ettől kezdve már minden olyan játékkal tudsz játszani, ami Java kiegészítőt használ. Telepítés után a Mozillát újra kell indítani.

Adoba Shockware

Némelyik játék használja ezt a kiegészítőt. Ha a gépedre ez még nincs telepítve, a Mozilla felajánlja a telepítést. Csak kattintani kell hozzá és elfogadni a telepítés lehetőségét. A legújabb Mozillában újraindítás sem szükséges a használatához. Ha nem akar működni, frissítsd az oldalt (frissítés gomb, vagy Mozillában F5)

Letöltések (torrent)

Ezen az oldalon nincsenek letöltések. Az online játékokat a készítők reklám céllal osztják meg, és lépten-nyomon felajánlják a letöltés lehetőségét. Tudnod kell azonban, hogy ezek teljesen legális letöltések és nem ingyenesek. Ingyen csak 60 percig játszhatsz a letöltött teljes verziós játékokkal. Ha mindenképpen meg akarod szerezni a teljes verziót, de nem szeretnél még fizetni érte, próbálkozhatsz valamilyen torrent kereső oldalon. Felhívom a figyelmedet arra, hogy a torrentes letöltések között elég sok akad, ami nem legális. Ezekre figyelj oda, és kerüld az illegális helyeket. Nem csak azért, mert károsíthatják az oldaladat, hanem azért is, mert a nem ellenőrzött, illegális letöltések kalózkodásnak számítanak! Torrent oldalak: The Piratebay, Mininova vagy az Isohunt Ha valamelyik torrentet letöltötted, akkor ezt a torrentet kell betölteni az uTorrent programodba. (Nem bonyolult) Ha még nincs uTorrent programod, itt tudod letölteni: http://utorrent.hu/

BigFish és egyéb casual játékok letöltésének lehetősége


A GameHouse játékoldal hivatalos honlapján minden nap egy ajándék játékkal kedveskednek az oldal készítői. Ha ingyen szeretnél teljes verziós játékokhoz jutni, keresd fel a gamehouse.com oldalt. Ez egy legális útja annak, hogy ingyen játékokhoz juthass. (Néha nagyon-nagyon jó játékokhoz lehet ott hozzájutni. Igaz, a pályák között néhány másodpercnyi reklámok vannak, de még így is megéri!)

Van egy uCozos oldal, ami kizárólag ezzel foglalkozik. http://jatekok.ucoz.com/. (Az oldalon lévő letöltések linkjeinek tartalmáért semmiféle felelősséget nem vállalok) A játékokról a leírások folyamatosan frissülnek, ami azt jelenti, hogy az eredeti angol leírásokat magyarítják az oldal készítői. Kipróbálási lehetőség nincs. A képek alapján tudjátok eldönteni, hogy tetszik a játék vagy nem. (Persze ha nálunk már kipróbáltátok a játékot, a címe alapján is tudtok keresni)

Megjegyzés

Itt, az oldalunkon minden játék legális, szabadon játszható. Egyes játékoknak korlátai vannak, ami azt jelenti, hogy a játékokat nem tudjuk végigjátszani, csak annyit, amennyit a demó lehetőség megenged nekünk. De így is rendkívül változatos, kellemes kikapcsolódás és sokunknak, akik nem vagyunk túlzottan megszállottak, több mint elég.

Jó szórakozást kívánok, érezzétek jól magatokat ezen a vidám oldalon: Evia
 
Evia Dátum: Szombat, 2011-09-17, 17:07 | Üzenet # 3
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Problémák

Google Chrome
Ha azt a lehetőséget választottad, hogy "játék megnyitása új ablakban" és a játék elindult ugyan, de semmit nem látsz az ablakban:
Kattints még egyszer bele a "Játék megnyitása új ablakban" szövegre, attól rendbe jön.

Opera
Operában nincs külön új lap és új ablak. Ha egyszer teljes képernyőre váltottál egy játékot, azt már nem tudod visszarakni az eredeti méretre. Jelenleg az Opera a legjobb böngésző azoknak, akik sokat játszanak interneten.

Mozilla Firefox
Sokszor belaggol, azaz lelassul a böngésző. Jelenleg a legfrissebb Mozilla is memóriagondokkal küszködik. Megoldás: újra kell indítani a Mozillát (és ha lehet, a játékokat az Operában megnyitni!).
Játék indítása új ablakban: Ha a Mozilla a játékot nem megnyitni, hanem elmenteni akarja, az a rossz beállítástól van.
A Mozillában a Beállítások / Alkalmazások ablakban válaszd ki a KMP videó fájlokhoz a "Shockware Flash (Firefox)" lehetőséget.
Ettől függetlenül még mindig a Mozilla az ajánlott legjobb böngésző.

Internet Explorer
Előfordul, hogy egyes játékok nem akarnak Internet Explorer alatt elindulni. Olyan játékoknál, ahol bevezető reklám van, megtörténhet, hogy a reklám újra és újra betöltődik és ez ismétlődik a végtelenségig.
 
Evia Dátum: Szombat, 2011-11-12, 11:06 | Üzenet # 4
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Ha a játék mérete túl kicsi...

Amikor kiválasztasz egy játékot, a "Játék indítása új ablakban" felirat felett a kis ikonra kattints. A játék új, felugró ablakban jelenik meg. Ez az ablak szabadon méretezhető. Rejtett tárgyak keresésekor vagy különbségkereső játékoknál legtöbb esetben nagyon hasznos, ha felnagyítod ezt az ablakot. Én mindig teljes képernyőre teszem ezeket. (Az ablak jobb felső sarok, piros X melletti gombbal) Sokkal jobb így játszani! Néha előfordul, hogy hiába nagyítod meg az ablakot, a játék mérete nem változik, ugyanolyan pici marad. Az oldalunkra nem is szívesen rakok fel olyan keresgélős játékokat, ahol csak pici képernyőn lehet játszani. (Néha azért előfordul, amikor irtó jó játékról van szó, de ez tényleg nagyon ritka).

A Jigsaw Puzzle kategóriában lévő puzzle kirakók mindegyike tartalmaz egy teljes képernyő gombot. 200 darabos játéknál azért ez igen nagy segítség. Használjátok ki!

Használd a teljes képernyő gombot!!! Megéri.
 
Evia Dátum: Hétfő, 2011-11-14, 13:05 | Üzenet # 5
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Kategóriák

Elöljáróban annyit, hogy tényleg nagyon nehéz úgy kategóriákat készíteni, hogy mindenki könnyen és gyorsan megtalálja azt a fajta játékot, amit szeret. Igyekeztem úgy elrendezni a kategóriáinkat, hogy könnyen ki lehessen igazodni rajtuk. Ha túl kevés a kategórianév, akkor sokáig kell bogarászni, mire megtaláljuk a nekünk valót. Túl sok kategórianév sem jó, mert kényelmetlen és sok játékot nem lehet egyértelműen beazonosítani, hogy hova kerüljön.

Nálunk minden játék csak egy kategóriában szerepel. Teljesen értelmetlennek tartom például a "Puzzle" kategóriát, ahova a Match 3, Rejtett tárgyak, leejtős játékok és minden egyéb kerülhet. Ha Rejtett tárgyakkal szeretnénk játszani, nem akarunk végigböngészni még több száz teljesen másfajta játékot...

Általában egyértelműek a kategórianeveink, de van néhány, amelyhez szeretnék megjegyzést fűzni. Összesen 28 kategóriánk van, ami talán soknak tűnhet elsőre, de idővel rájövünk, hogy így a legkényelmesebb.

Mahjong és Mahjong Connect
Két teljesen különböző játékfajtáról van szó. A Mahjong a hagyományos mahjong játék, a Mahjong Connect pedig a mostanában igen népszerű összekötős játék, ami a "mahjong" nevet csak a kövek formájáról és ábráiról kapta. Ugyanúgy lehetne Domino Connect is...

Match 3
A match 3 játékok közé rengeteg típus tartozik. Nagy a kavarodás az interneten, elég nehéz kiigazodni. Match 3 a "Zuma" típusú és a "Bubble Shooter" játék is, de ezekből olyan sok van, hogy általában - és nálunk is - teljesen külön kategóriába kerültek. A többi Match 3 játékból is rengeteg van, közöttük jó sok logikai játék. Nálunk 4 féle Match 3 kategória van jelenleg:

1. Match 3 - A cserélgetős (Swap), a rákattintós (Click vagy Group) és a Lánc (Chain) játékok vannak itt.

2. Match 3 Coll & Drop - A Collapse típusú (ahol alulról töltődik fel folyamatosan a pálya) és a Drop típusú (ahol felülről érkeznek a golyók) tartozik ide. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a Tetrisnek is itt a helye.

3. Match 3 Logic - Logikai játékok, ahol a szabályok még mindig 3 vagy több azonos figura eltüntetéséről szólnak.

4. Match 3 Slide - Húzogatós avagy tologatós match 3 játékok, ahol sorokat és oszlopokat tudunk húzni, hogy sikerüljön 3 vagy annál több golyót egymás mellé helyezni.

Rejtett tárgyak
Ezekből rengeteg van...
Teljesen külön kategóriába kerültek a Kijutós, más néven Escape játékok, ahol bonyolult feladatokat kell megoldani ahhoz, hogy ki tudjunk jutni egy helyről.
A különbségkereső játékok is külön kategóriában vannak.

A Rejtett tárgyak kategóriánk még két részre van osztva:

1. Rejtett tárgyak - itt vannak a nagyobb tárgykereső játékok

2. Rejtett tárgyak még! - Elképesztő mennyiségű Hidden Objects játékot találhattok itt. Ezek rövidek, néhány pályásak, nagyjából hasonló a felépítésük. Ha ebben a kategóriában megnyitsz egy játékot, akár 10-15 hidden objects játék közül tudsz választani. Csak rá kell kattintanod valamelyik képre a sok közül és a kiválasztott játék máris megnyílik.


A többi kategóriáról is el lehetne mondani, hogy mit jelent, de általában egyértelmű. Azt javaslom, ha valamiről nem tudjátok, hogy mit rejt magában, kukkantsatok bele. Például érdemes megnézni a "Leejtős" játékokat... De a többit is. Már biztos írtam többször is: Saját magam válogattam össze az összes játékot, a legjobbakból. Robi moderátorunk segített benne, ő szerkeszti az ügyesség és autós-motoros játékokat, de ő is csak azt rakja fel, amit a legjobbnak tart.

További kellemes szórakozást kívánok Nektek a játékokhoz és az oldal böngészéséhez.
 
feketeandrea92 Dátum: Péntek, 2015-11-27, 16:45 | Üzenet # 6
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 1
Helyzet: Offline
Sziasztok!
Sakkjátékot keresek!!!! Valaki tud segíteni?????
Köszi: Rocky
 
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Játékok az oldalunkon (tájékoztatás a játékainkról)
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright Evia © 2017