Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Bejegyzések | Flash játékok | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV, rádió online | Vendégkönyv
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Hogyan tudok képet beilleszteni chatbe és fórumba? (Kép beillesztése fórumba, vendégkönyvbe és hozzászólásokba)
Hogyan tudok képet beilleszteni chatbe és fórumba?
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 15:57 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
A fórumban, a vendégkönyvben és a hozzászólásokban olyan szövegszerkesztőt használunk, ami BB kódokkal dolgozik. Ezt már tudjátok. Ide közvetlenül nem tudunk képet feltölteni, csak létező képet beilleszteni. A kép lehet a saját fotóalbumunkban is, de szerencsésebb ötlet, ha külső képtárolót használunk hozzá (és nem is a mi tárhelyünket foglalja).

Mindenkinek tudom ajánlani a TinyPic.com oldalt, ami igaz, hogy angol nyelvű, de kitűnően ki lehet igazodni benne.
Magyar nyelvű oldal például a lapunk.hu, ahol szintén van képgaléria, vagy a hupont.hu, de ha valakinek van ennél jobb ötlete, szívesen várom ebbe a fórumba.

Az a lényeg, hogy a képnek, amit BB kóddal szeretnél beilleszteni, legyen egy internet címe. Az img gombra kattintva, vagy kézzel beírva tudod a kép internet címét beilleszteni a fórumba (vagy vendégkönyvbe)
Például:
Ha a kép címe: http://let.ucoz.hu/_ph/14/2/142921283.jpg
akkor a szövegszerkesztőben így fog kinézni:
[img ]http://let.ucoz.hu/_ph/14/2/142921283.jpg[ /img] (szóköz nélkül!)

és így fog megjelenni:

 
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 15:58 | Üzenet # 2
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
A képek beillesztését nem minden oldal támogatja.

gportal.hu
atw.hu
(és még néhány...)

Az ezeken az oldalakon tárolt képeket nem lehet az IMG kóddal beilleszteni, mert nem jeleníti meg a böngésző! Sem a Mozilla Firefox sem pedig az Internet Explorer!
Kipróbáltam idegen vendégkönyvben is, a gportal és az atw képeit. Ott sem jelennek meg, tehát nem az uCoz hibája!

Ha a képet, amit belinkelünk, mégis látjuk, az azért van, mert a böngészőnk ideiglenesen eltárolja az adott címen lévő képet. Tehát vigyázzatok, a látszat csal! Csak a te gépeden látod! Ha a Mozillában szerkeszted, akkor nézd meg az Internet Explorert! Hiányzó képnek fogja megjeleníteni.

Itt egy piros virágnak kellene lennie az atw.hu egyik oldaláról:

(Vicustól)

És itt egy angyalkának kellene lennie a saját atw oldalamról

az 123guestbook.com népszerű vendégkönyv szolgáltatás alatt is leteszteltem!
http://vendegkonyvek.atw.hu
Ezen a linken néhány vendégkönyvet tudtok letesztelni. Nézzétek meg itt is az atw és a gportal képeit. Próbáljatok valamit feltölteni, az eredményt pedig vizsgáljátok meg egy másik böngészőben.
Itt egy tesztkép linkje a saját atw oldalamról:
http://users.atw.hu/evia/angyalkakicsi.jpg

Mi az oka ennek?

Amikor a képre kattintasz, a link rögtön megváltozik http://evia.atw.hu/angyalkakicsi.jpg címre. Ez a cím ugyanaz, de az atw mindent a saját reklámkeretén belül jelenít meg. A reklámkeret az atw esetében egy csík az oldal felső részén, amit sehogyan sem lehet eltüntetni.
Szerintem ugyanez a helyzet a gportallal is és minden olyan oldallal, ami saját reklámkeretet használ ftp-vel feltölthető weblaphoz.

 
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 15:59 | Üzenet # 3
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Szóközök és ékezetek

Ha a belinkelt kép nevében szóköz vagy ékezet van, a chatbe nem tudod a képet beilleszteni. A vendégkönyvbe és a fórumba igen...

Nem csak az uCoz hálózatban vannak ilyen problémák, hanem nagyon sok egyéb helyen is. Lehet kísérletezgetni, de ha biztosra szeretnél menni, olyan képet válassz ki az IMG beillesztéshez, amely nem tartalmaz speciális karaktereket.
(az abc kisbetűi, számjegyek és az aláhúzás karakter: _)

 
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Hogyan tudok képet beilleszteni chatbe és fórumba? (Kép beillesztése fórumba, vendégkönyvbe és hozzászólásokba)
Oldal 1 / 11
Keresés:

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2017 | Top100