Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Beszélgessünk! | Flash játékok | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV, rádió online | Vendégkönyv
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Képgaléria
Képgaléria
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 15:54 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 345
Helyzet: Offline

Képgaléria

A képgalériát közösen használjuk. A személyes képeink mellett minőségi web design gyűjteményt találhattok a galériában.
Az oldalunk bal oldali sávjában "Képgaléria" címszóval látjátok azokat a fejezeteket, amelyek szerint szét van bontva a teljes galériánk. Kattintsatok bármelyikre fejezetnévre, hogy megnyíljon az almenü a kategóriák neveivel. A megjelenő kategórianevek bármelyikére kattintva megjelenik a képgalériánk a kiválasztott kategória tartalmával. Tipp: Ha a teljes fejezet tartalmát szeretnétek megjeleníteni a képgalériában, kattintsatok a kategórianevek feletti kis design képre (az alábbi képen ez a "hello" képecske).

      

A fenti képeken látható, hogy a képgalériában a "Köszöntések" feliratra kattintva lenyílik a menü és a "Köszöntések" fejezet kategóriái előbukkannak. Ha az összes köszöntést listázni szeretnénk, a díszes "hello" képre kattintva tehetjük ezt meg, de ha csak a délutáni köszöntéseket szeretnénk látni, akkor a "Délutánra" feliratra kattintsunk.
Képet te is tudsz feltölteni a galériánkba a "Kategória nélkül" helyre. A képet amit feltettél, át fogom tenni a megfelelő kategóriába, amennyiben nem hibás és nincs még meg a galériánkban. A személyes képeidet a "Saját képeink" közé tudod elhelyezni. Az oldalunk nem képtár; a helyet, amivel gazdálkodhatunk, jól be kell osztani. Szeretettel várom azokat a képeket is, amelyek rólatok szólnak, de 10 képnél többet ne tegyetek fel a személyes albumotokba. Spórolnunk kell a hellyel. A személyes albumodból csak nagyon indokolt esetben törlök ki képet. (Közerkölcsöt vagy morált sértő, hibás, túlzottan sok helyet foglal)

Gyűjtemények

Az oldalunk egyik jellegzetessége, hogy több ezer képet találhatunk itt. Amit csak tudtam, elhelyeztem a képgalériában, de akadnak olyan készletek (például betűkészletek vagy rendszerikonok), amelyek a gyűjteményeink között kaptak helyet, mert ezek a képek összetartoznak, "készletet" alkotnak és együtt érdemes látni és használni őket. Hogy kellemesen tudjunk böngészni a gyűjteményekben, készítettem egy katalógust az itt lévő képekhez. Az alábbi második képen ezt a katalógust láthatjátok.

   


A képgalériánkban böngészve a képek miniatűrjét látod.

  • Ha a felhasználó nevére kattintasz, az adatlapjához tudsz ugrani. Ha a címbe vagy a képbe, akkor a képet (bordó háttérrel) és alatta a hozzászólásokat fogod látni. A "Kép megtekintése teljes méretben" feliratot akkor látod, ha a kép nagyobb, mint itt. Csillogó és mozgó gifeknél a csillogást csak eredeti méretben lehet látni
  • Ha pedig a LBOX feliratra kattintasz, akkor felugró ablakban láthatod meg a képet (világos háttérrel).
  • A képek alatt látsz még egy "Link" és egy "Img" feliratot, mellettük apró betűkkel valamilyen szöveget. Ha ebbe az apró betűs szövegbe kattintasz, vágólapra tudod másolni a teljes kép linkjét vagy img kódját. (Internet explorerben automatikusan, Mozillában jobb klikkel másolás).


LBOX ablak így néz ki:
  • Ha ebben az ablakban nem fér el a teljes kép, akkor egy kis tájkép-ikon  jelzi a teljes méret megtekintését a jobb alsó sarokban. (ezen az illusztráción nincs ilyen, mert elfér a kis szürke LBOX-ban a kép) Diavetítéshez szintén a jobb alsó sarokban a gombot nyomd meg. Hozzászólások írásához és megtekintéséhez a "Hozzászólás" feliratra kattints. 

Jó tanács, szívleld meg: Mielőtt kiválasztasz egy képet az oldaladhoz vagy üdvözlőszöveghez, döntsd el, hogy világos vagy sötét háttérre szeretnéd-e illeszteni. Vannak olyan képeink, amelyek álomszépen néznek ki sötét háttérrel, de világos háttérrel suta és idétlen. És ugyanez fordítva! Ha világos háttérre szeretnéd illeszteni a képet, nézd meg a LBOX (Lightbox) ablakban, ahol világosszürke háttérrel láthatod. Ha pedig sötét háttérrel, akkor nézd meg úgy, hogy a képre kattintasz és az oldalunk sötét hátterével láthatod a képet. Óriási különbségek vannak áttetsző hátterű képeknél!

 
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 16:21 | Üzenet # 2
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 345
Helyzet: Offline
Kép feltöltése a galériába

A képgalériában kattints a "Kép hozzáadása" feliratra. Ha nem látod a feliratot, akkor rossz helyen vagy.

A képet kiválaszthatod a saját gépedről vagy az internetről is. Nevet és rövid leírást adhatsz a képhez.
A legelső teendő a "Kategória választása" Csak a "Kategória nélkül" és a "Saját képek" lehetőséget tudod elérni.

Több kép egyidejű feltöltésére is van lehetőséged. Egy szürke gombot látsz, amin + (azaz plusz) jel van. Kattints rá az újabb kép feltöltéséhez.

Nem csak a saját gépedről, hanem közvetlenül URL címről is tudsz képet feltölteni. Ez nagyon hasznos dolog...
 
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Képgaléria
Oldal 1 / 11
Keresés:

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2017 | Top100