Evia Üdvözöllek Vendég | Belépés | Regisztráció
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Videók - hol vannak és hogy rakhatom az oldalra? (a videók elhelyezéséről)
Videók - hol vannak és hogy rakhatom az oldalra?
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 15:30 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Videókat bárhova tehetsz...

A NEKED HOZTAM közösségünkben nincs külön "Videók" menüpont. Zenei videókat a Zene, zene, zene fórumkategóriába tudsz elhelyezni, vicces videókat a Mosolyt kérek kategóriába, egyéb videókat pedig oda, ahova úgy érzed, hogy illik. A saját lapodra is természetesen... (de ne a rövid leírásba, mert akkor megzavarodhat a rendszer a saját lapok listázásakor)

A Művészeti és ezoterikus közösségünkben van külön "Videók" menüpont. A "rövid leírás"-ba ne tegyél videót a fent említett okok miatt

Mindkét közösségünkben van lehetőség a vendégkönyvben és a chatben is videókat elhelyezni, de ezt inkább ne tegyétek, mert nagyon lelassíthatja a rendszert (fóleg a chatben).
 
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 15:33 | Üzenet # 2
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline

Videó beillesztése a Videó menübeA YouTube oldalán a kiválasztott videó alatt látsz egy "Beágyazás" gombotA "Beágyazás" gombra kattintva a fent látható módon megjelenik a beágyazott kód, erre kattints jobb gombbal, és válaszd ki a másolás lehetőséget, hogy a vágólapra kerüljön ez a kód. (Beágyazott kódot nem csak a YouTube-on, hanem például a Google lejátszóban vagy egyéb helyeken is tudsz szerezni)

kép1Ezután ezt a kódot tudod használni az oldalunk bármelyik szövegszerkesztő felületén. A szövegszerkesztőnk (kép1) tartalmaz egy HTML feliratot, erre kattints, és a megjelenő ablakba másold be a vágólap tartalmát. Nyomd meg az OK gombot, hogy visszakerülj a szövegszerkesztőbe. Tetszés szerint még írhatsz bármit a szövegszerkesztőbe, a videó alá vagy fölé.

Videó beillesztése BB kód segítségével


kép2

Ha nemrég csatlakoztál a közösséghez és még nem vagy jogosult a teljes szövegszerkesztő használatára, akkor a kép2-szerű szerkesztőt tudod használni a teljes szerkesztő helyett. A fórumban és az összes hozzászólásokban is ezt a fajta szerkesztőt tudod használni.
Ebben az esetben a YouTube videó linkjét másold vágólapra.

Példa:
http://www.youtube.com/watch?v=-zckkljJ1zA&feature=player_embedded
Ha ez a link, akkor így írd be:
[ video]http://www.youtube.com/watch?v=-zckkljJ1zA&feature=player_embedded[/video]
(Szóközt ne tegyél a legelső video szó elé. Én csak azért tettem, hogy ne a videó jelenjen itt meg, hanem a teljes kód)

Megjegyzés: Ha nem látod a szuper szövegszerkesztőt (kép1), hanem csak az egyszerűbbet (kép2), akkor használd a BB kódokat. Tehát még egyszer: Ha a szuper szövegszerkesztővel dolgozol, akkor a beágyazott kód, ha pedig a kevésbé szuperrel, akkor a videó linkje. Az oldalunk tetején van egy szürke (a művészeti közösségben kék) színű sáv, ahol mindenféle menüpontok vannak. Sok fontos dolog van ebben a sávban, többek között a "Multimédia" menüpont, ahol a "Videó csatolása" részben megkaphatod ezeket a kódokat, csak a videód url címét kell tudnod.

Kérés: Videót vagy egyéb kódokat NE a "Rövid leírásba" másolj, hanem a "Teljes szövegbe"
 
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Videók - hol vannak és hogy rakhatom az oldalra? (a videók elhelyezéséről)
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright Evia © 2017