Evia Üdvözöllek Vendég | Belépés | Regisztráció
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Filmek az oldalunkon
Filmek az oldalunkon
Evia Dátum: Szerda, 2011-08-03, 14:46 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Az online megtekinthető filmeket több szolgáltatótól, azaz szerverről gyűjtöttem össze. Igyekeztem minden filmhez a legjobb szervert találni. Azonban minden szervernek vannak hátrányos tulajdonságai, és hogy melyik az, amelyik gyorsabban betölt és kevésbé akad, az attól is függ, hogy az adott napszakban vagyunk éppen. Estefelé mindegyik szerver lassúbb. A Novamov néha nagyon akadozik, néha teljesen gyors, sokszor a film végére már darabossá válik a lejátszás. A Megavideo gyorsan töltődik, gyorsan is játszik le, de 30 perces időkorláta van. A Moveshare-hez külön kiegészítőt kell telepíteni... Az alábbiakban leírtam azoknak a szervereknek a tulajdonságait, amelyeket az oldalunkon használunk. Ha egy-egy filmhez találtok jobb szervert, akkor kérlek benneteket, a hozzászólásban adjátok meg a linkjét. Ugyanígy, ha jobb letöltőlinket találtok, azt is örömmel veszem a hozzászólásokban.

YourVideo
A film betöltésére néha elég sokat kell várni, de ha már betöltött, akadozásmentesen le tudjuk játszani. A várakozás a szerver terheltségétől függ. Általában este 8-9 között a legnagyobb a terheltsége. Nincs lejátszási korlát

Novamov
Estefelé a szerver sokszor túlterhelt. Ilyenkor a film nézése közben is sokszor várni kell a betöltésre. A délelőtti órákban általában semmi gond, akadásmentesen lejátszhatók a filmek. A film indítása után azonnal egy reklám jelenik meg új ablakban. Ezt bezárjuk és utána indíthatjuk a filmet. Nincs lejátszási korlát.

Moveshare
ezt a szervert igyekszem kerülni, mert bővítményt kell telepíteni hozzá. A bővítmény nem mindig működik tökéletesen. Előfordul, hogy kép van, de a hangot már nem halljuk. (A bővítményt a saját gépemről le kellett törölni, mert nálam sem működött megfelelően)

Megavideo
Általában a lejátszással nincs semmi gond, minden napszakban gyorsan betölt és film közben sem kell várakozni.
A film a 72. perc után leáll és várakozni kell fél órát. A várakozás után frissítsétek az oldalt és a csúszkát húzzátok oda, ahol a film félbemaradt, és innen folytassátok a megtekintést.

VideoZer
Előfordul, hogy várni kell a film kezdéséig, de miután elkezdte a lejátszást, már lejátssza rendesen. A gond az vele, hogy a72. perc után 60 percet kell várakozni. A várakozás után itt is frissíteni kell az oldalt és a csúszkát oda húzni, ahol a film félbemaradt. A 60 perc hosszú idő, igyekszem ezt a szervert is kerülni, de sajnos van néhány film, amit máshol nem tudunk megszerezni.

Videobb
Hasonlóan a VideoZer-hez, itt is van 60 perces korlát. Itt is előfordul, hogy sokat kell várni a videó betöltésére, de utána már akadásmentesen le tudja játszani a filmet.

Legtöbb filmhez van letöltőlink, azaz a saját gépünkre is fel tudjuk venni. Minden esetben kellemesebb a saját gépünkről nézni egy filmet, mint online, mert nem akadozik.

Ha a lejátszás nem működik vagy a letöltőlink érvénytelen, kérlek benneteket, jelezzétek ezt a hozzászólásban.

Silverlight kiegészítő Mozillához
Microsoft termék, a telepítése ajánlott. Stabil kiegészítő, rengeteg tv csatorna használja, közöttük a Magyar 1 és Magyar 2 is.
http://support.mozilla.com/en-US....Firefox

A telepítőablakban az angol szövegek jelentései:
Checking for Silverlight - Silverlight ellenőrzése (hogy telepítve van-e már)
Installing Silverlight - Telepítés
Uninstalling Silverlight - Eltávolítás

Az oldalunkon a filmek itt találhatóak:
http://evia.ucoz.hu/load/bejegyzesek/online_filmek/9
 
Evia Dátum: Csütörtök, 2011-08-04, 15:42 | Üzenet # 2
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
A legtöbb film, ami az oldalunkon van, teljes képernyőn is lejátszható. A teljes képernyő gombot általában akkor tudod elérni, ha a film már elindult.

Az ingyenfilmek.eu oldalon néhány hasznos tanácsot olvashatunk az online filmnézésről
http://ingyenfilmek.eu/?page_id=3740

Ha a videó nagyon akad a szerver túlterheltsége miatt, nyomd meg a pause gombot, hogy töltődni tudjon a film. Hagyd így néhány percig, majd ismételten nyomd meg a play gombot. Ez segíteni szokott.
 
Evia Dátum: Csütörtök, 2011-08-11, 11:14 | Üzenet # 3
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Hova kerülnek a letöltött filmek?

Az egyik tagunk kérdezte, hogy ha az oldalunkról filmet töltünk le, az hova fog kerülni. Ha Mozillát használtok, akkor abba a mappába, ahova a Mozillának ez meg lett adva. Alapértelmezésben ez a "Download" mappa, de operációs rendszertől függően más és más az elérése.

Ha tudni szeretnéd, hogy hova került a letöltésed, nyisd meg a letöltések ablakát a Mozillában. Ha van vízszintes menüsorod, akkor az "Eszközök" menüpont alatt találod meg, ha nincs, akkor a Mozilla bal felső sarkában a "Firefox" feliratra kattintva találod meg.
Ha megvan a letöltések ablaka, akkor a letöltött filmre kattints jobb gombbal és válaszd ki a "Tartalmazó mappa megnyitása" lehetőséget.

A letöltések helyének megadása:
Mozilla menüjében keressétek meg a "Beállítások" menüpontot. Ha van menüsor a Mozillában, akkor az "Eszközök" vízszintes menüsorban találjátok meg. Ha nincs, akkor a Mozilla bal felső sarkában "Firefox" felirat alatt.

Ha rátaláltatok a "Beállítások" pontra, akkor válasszátok ki az "Általános" fület. Itt lehet megadni, hogy alapértelmezésben hova kerüljenek a letöltések, de van olyan lehetőség is, hogy a letöltés helyére automatikusan rákérdezzen a Mozilla.

És még egy fontos dolog:
Letöltéskor ne a "megnyitás", hanem a "letöltés" lehetőséget válasszátok. Erre oda kell figyelni, mert ha csak megnyitjátok, akkor a film megnézése után törlődik a film az ideiglenes (temp) mappából.
 
Fórum » Fontos dolgok, információk, súgó » Az oldal használata » Filmek az oldalunkon
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright Evia © 2017