Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Bejegyzések | Flash játékok | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV, rádió online | Vendégkönyv
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Honlapszépítés » Tippek honlapszépítéshez » Mire vigyázzunk a főoldalunk szerkesztésénél? (mivel találkozik a weblapunkon először a látogatónk?)
Mire vigyázzunk a főoldalunk szerkesztésénél?
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 12:44 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Ebbe a fórumtémába szeretném összegyűjteni az ötleteket és javaslatokat, amelyekkel a főoldalunkat tudjuk vonzóbbá tenni a látogatók számára.


A legelső és legfontosabb dolog: ne tegyünk olyan betéteket, "widgeteket" a főoldalunkra, amelyek megjelenítéséhez kiegészítők telepítése szükséges. Ha valaki az oldalunkra téved, és szeretne nálunk körülnézni, ne az legyen az első feladata, hogy kiegészítőket telepítget... (Nem is fogja megtenni) Talán a Flash Player az egyetlen, ami szinte mindenkinek telepítve van a gépén. De a "Java" már kevésbé. Aki informálódni szeretne az interneten és nem játszik egyáltalán, valószínűleg a Javát nem is telepíti fel. Mert, mint minden kiegészítő, a Java is lassítja a rendszert.


Ha a html kódokat magunk faragjuk, ne csak egy böngészőn teszteljük le az eredményt. Amíg a Mozilla Firefox az elképzeléseinknek megfelelően mutatja az oldalunkat, az Internet Explorer nem várt meglepetéseket produkálhat. Jártam már én is hasonlóképpen, amikor a Szeretettel Neked oldalsávjait készítettem. Például, amíg a Mozilla Firefox elfogadja és tökéletesen használja a width="80%" utasítást képek beillesztésekor, addig az Internet Explorer ezt nem tudja értelmezni és a képet teljes nagyságában mutatja meg. Hatására az oldalunk teljesen szétcsúszhat!


Hibás gif képek. Előfordul, hogy egy-egy gif kép megjelenítésével gondja akad a Mozilla Firefoxnak. Hogy pontosan miért, azt nem teljesen tudom. Ha az oldalunkat Internet Explorer alatt teszteljük, nézzük meg az eredményt Mozilla Firefox alatt is. Van egy táncoló cicát ábrázoló gif képem. Nálam Internet Explorer alatt lassú táncot jár, de a Mozilla Firefox alatt ez már nem tánc, hanem gyors ugrálás. Vannak ennél sokkal durvább esetek is, amikor fekete-fehér villogásokat látunk a kellemes animációnk helyett.


Flash. Igen kellemetlen, amikor egy flash kép helyett az oldalunk fő helyén egy olyan üzenetet látunk, hogy "a kiegészítő összeomlott". Ha lehet, kerüljük el ezt a lehetőséget. Túl sok flash bezsúfolása egyébként is nagyon lelassítja az oldal megjelenítését.


Csínján bánjunk a videókkal és a zenékkel! Amikor az oldalsávokba illesztünk videót vagy zenelejátszót, semmiképp ne állítsuk automatikus indításra. Hogy miért ne tegyük? Az esetek 99 százalékában oldalfrissítéskor és a menükbe lépéskor az egész oldal újra betöltődik. Akkor is, ha ugyanazt az oldalsávot használjuk minden menüpontban. Tehát, amikor a látogató böngészik az oldalunkon, minden egyes alkalommal, amikor lapot vált, a zene újra és újra elindul az elejétől. Ez rendkívül kellemetlen. (Én azért is nem szeretem a legtöbb ninges közösséget, mert ott rendszeresen követik el ezt a hibát a szerkesztők) Nem csak az a kellemetlen, hogy ugyanannak a zenének az elejét hallgatjuk meg akár tízszer is egymás után, de ez a zene minden lapozáskor ismételten betöltődik, ami időigényes. Ezeken az oldalakon óvatosan (vagy inkább sehogy sem) lapozok, mert a Mozilla le is fagyhat tőle.
Lassíthatja a betöltést az is, ha az oldalsávba úgy illesztjük a YouTube videót, vagy a listás zenelejátszónkat, hogy nem állítjuk automatikus indításra. Ebben az esetben is a böngészőnek el kell mennie oda, ahol a forrás található és vagy a kezdőképet vagy a letöltési listát be kell töltenie. Vigyázzunk! Mindig meg kell tennie, amikor a látogató a menüpontok között mászkál! Persze van a böngészőknek saját ideiglenes tárolóhelyük, de az a látogató oldalán van és nem tudhatjuk, hogy mekkora a kapacitása. 3-4 videó és hozzá egy listás zenelejátszó már jelentős lassulást okoz az oldal betöltésekor.
 
Fórum » Honlapszépítés » Tippek honlapszépítéshez » Mire vigyázzunk a főoldalunk szerkesztésénél? (mivel találkozik a weblapunkon először a látogatónk?)
Oldal 1 / 11
Keresés:

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2017 | Top100