Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Bejegyzések | Flash játékok | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV, rádió online | Vendégkönyv
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Honlapszépítés » Tippek honlapszépítéshez » Hova tegyük a chatet a honlapunkon? (Figyeljünk oda, mert nem mindegy!)
Hova tegyük a chatet a honlapunkon?
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 12:41 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Online
A főoldalra... mondaná mindenki első nekifutásként. Nem rossz ötlet, de gondoljuk végig.
Az első kérdés az, hogy milyen chatről van szó.


Xat Chat

Ha a legnépszerűbb xat chatet használjuk, akkor bizony nem a legjobb választás a főoldalon elhelyezni a chatet.


A Xat.com honlapja

Tapintatosnak azért kell lenni, mert ha ez a chat ablak a felhasználó gépén több helyen is nyitva van, a xat chat mindegyik helyről kilépteti őt. Ennek technikai háttere van. Ha a főoldalunkon zene is szól, akkor végképp összezavarodhat a két program. Az oldal betöltését is jelentősen lassítja. Saját szempontjainkat figyelembe véve sem jó dolog a főoldalra tenni, mert akkor a felhasználó rögzítve van beszélgetéskor és nem tud a honlapunkon böngészni. Nagyon rossz ötlet minden oldalunkra feltenni a chat ablakot, mert akkor pillanatok alatt összeomolhat az egész. (Minden egyes oldalváltáskor a chat kilép, majd ismét belép. Ezt egymás után sokszor nem jó megtenni)
A xat chat elhelyezésére egy alternatíva, hogy külön oldalt készítünk a számára, és ezt új lapon nyitjuk meg. Ha ez a lap nyitva van, egy másik lapon tudunk böngészni az oldalon. Szerintem a legjobb megoldás, ha felugró ablakba tesszük. De gondolnunk kell arra is, hogy a felugró ablakot a felhasználó letilthatja. Éppen ezért, ha felugró ablakba rakjuk a chatet, illik egy olyan lehetőséget is felajánlani, ami külön oldalon jeleníti meg a chat ablakot.

Sok honlapkészítő éppen azért nem a xat chatet választja beszélgetéshez, mert mások a főoldalra rakták a sajátjukat.


Legjobb az, ha a honlapunk a saját chat-jét használja. Ennek rengeteg előnye van, de a legfontosabb, hogy illeszkedik a honlapunkhoz és korlátozni tudjuk a hozzászólásokat is a tagokra. Fontos, hogy tudjuk, kivel beszélünk. Ha lehetőségünk van rá, a legjobb választás ezt a chatet tenni a főoldalra és az összes többire is. Ezt legkönnyebben úgy tudjuk megtenni, ha abba az oldalsávba rakjuk a chatet, ami minden oldalon megjelenik. Szebb és kényelmesebb a felhasználóknak, ha a chat nincs bepaszírozva egy keskeny oldalsávba. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, egy kevés programozói tudásra is szükség van általában. Én azt hiszem, megéri. Itt az oldalunkon is így használjuk a chatet és eddig mindenki elégedett volt vele.


Vannak chat szerverek, ahonnan beilleszthetünk saját chatet a honlapunkra. Ezek a chatek legtöbbször úgy lettek megtervezve, hogy az oldalsávba illeszthetők legyenek. Tehát nem véletlenül keskenyek.


Bumpin

Itt egy nagyon jó külső chat (bár a sajátunk vagy a xat chat ennél sokkal jobb választás)


Innen tudtok hasonlót szerezni


Skysa

A skysa az oldal alján jelenik meg egy sávban. Nem csak chatet, hanem sok egyéb funkciót tartalmaz. Valaha egész jól lehetett használni, de ma már senkinek nem ajánlom, mert lépten-nyomon reklámok ugrálnak fel és ezeket nem lehet letiltani.
Skysa sáv (az oldalunk aljára)

 
Fórum » Honlapszépítés » Tippek honlapszépítéshez » Hova tegyük a chatet a honlapunkon? (Figyeljünk oda, mert nem mindegy!)
Oldal 1 / 11
Keresés:

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2017 | Top100