Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Beszélgessünk! | Flash játékok | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV-rádió | Vendégkönyv
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Honlapszépítés » Tippek honlapszépítéshez » Giccses vagy nem? (Mikor nevezhetünk valamit giccsesnek?)
Giccses vagy nem?
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 11:59 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 275
Helyzet: Offline
Az internetet járva gyakran találok olyan oldalakat, amik zsúfolásig telve vannak csillogó képekkel, álomszéppé varázsolt nőkkel, angyalokkal, babákkal. - Giccses, mondhatnám, de ez inkább valami egészen más. Az oldal készítője ki akarja fejezni a saját lelke csillogását, a segítőkész szeretetet, ami árad kifelé, ha akarjuk, ha nem.

A segítőkész szeretet bennünk van, emberi tulajdonságunk. Ha a belvárosban odamegyek egy mogorva emberhez, és megkérdezem tőle, hol van a Deák tér, azonnal segítőkésszé válik, és részletesen elmondja nekem az útvonalat. Ha a beszélgetésünket mások is hallják, csatlakoznak ők is és segítenek.

Ugyanez a segítőkészség munkál azokban az emberekben is, akik saját oldalt készítenek (most nem az üzleti oldalakra gondolok) És ez nem giccs, hanem kiáramlás.

A giccs számomra a hazugságot jelenti. A hazugság megjelenik sok esetben a könnyűzenében (a klasszikus zene már túljutott az idő szűrőjén), a népszerű tv sorozatokban, új keletű ezoterikus könyvekben, sőt mostanában már a szeretetről szóló fórumokban is.

"ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret." (József Attila)
A média minden eszközt felhasznál arra, hogy népszerűsítse a kiválasztott tárgyát. Mindenkinek meg akar felelni, könnyen emészthető dolgokat termel.
Az ember érzékeny a hazugságokra akkor is, ha külsőleg ezt nem látja meg. Érzi, hogy valami nem stimmel. Látja a külsőt, de nem tudja semmilyen belsőhöz kapcsolni. Ez taszító érzés. Üres, idegen.
A giccs mesterségesen próbál érzéseket kicsiholni belőlünk, olyan érzéseket, melyek nincsenek az alkotó birtokában. Kívülről lát valamit, amit megpróbál reprodukálni, ehhez minden eszközt felhasznál, csak éppen saját magát nem teszi bele.

Amikor Thomas Kinkade festményeit kezdtem felrakni a művészeti közösségünk galériájába, nagyon sok reprodukcióval találkoztam. Szinte ugyanazt a képet láttam, de hiányzott belőle Kinkade gyermeki tiszta, álmodozó, varázslatos saját világa. - Döbbenetes volt a különbség!

Emerald Isle Cottage Repro

és az eredeti

Ez csak egy durva példa, azért nagyon sok olyan reprodukció létezik, amiről nagyon nehéz megállapítani, hogy nem eredeti. (Nem vagyok szakértő, a látvány alapján mondok véleményt)

 
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 12:01 | Üzenet # 2
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 275
Helyzet: Offline
Többen abba a hibába esnek, hogy mindent megpróbálnak leegyszerűsíteni azért, hogy nehogy giccsessé váljon. Ezzel legtöbbször a szépséget tüntetik el. Nézzétek meg ezt a képet. Erre senki nem meri azt mondani, hogy giccses, pedig meglehetősen gazdagon díszített. Ma már nem tudnak és nem is mernek ehhez hasonló templomokat építeni. Ha hiányzik a zsenialitás, inkább építsünk kockatemplomot, abból baj nem lehet. Divatos és modern...

Szent Ignác oltár (Andrea Pozzo)

 
Fórum » Honlapszépítés » Tippek honlapszépítéshez » Giccses vagy nem? (Mikor nevezhetünk valamit giccsesnek?)
Oldal 1 / 11
Keresés:

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2017 | Top100