Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Bejegyzések | Flash játékok | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV, rádió online | Vendégkönyv
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Honlapszépítés » Honlapszolgáltatók, tárhelyek » tvn.hu (közösségi megosztó portál)
tvn.hu
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 11:40 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
A tvn.hu oldalra én is regisztráltam és egy kicsit körülnéztem. Legelőször azt emelném ki, hogy teljesen magyar nyelvű felület, s bár első ránézésre elég nehéz kitalálni, hogy hol mit is lehet csinálni, hamar bele tudunk jönni.

- Tárhely
A tvn.hu 100 mbyte ingyen tárhelyet ígér. A tvn több szolgáltatása viszont korlátlan tárhelyről beszél... Valószínű, hogy a 100 mbyte a szolgáltató oldalán létrehozott honlapunkra vonatkozik (a honlapunkat ftp-n keresztül tudjuk feltölteni. Erről később).


(A tvn.hu súgójából)

- Képfeltöltés
Saját albumokat készíthetünk, ahova a számítógépről tudunk képeket feltölteni. Egy kép maximális mérete 5 mbyte, ami a nagy képekre is általában elég. Ha linkről is tudnánk képet feltölteni, akkor ez maga a képfeltöltések paradicsoma lenne.

- Videók
Videót két helyről tudunk feltölteni: A saját gépünkről vagy a YouTube-ról. A YouTube-ról való feltöltésekért a tvn szolgáltató külön pontokat ígér. Nálam a videók akadoznak, sokkal inkább mint a YouTube-on. Az "Ezer Kéz Táncát" próbaképpen felvettem ide is.


- Blogok
Nagyon egyszerű lehetőségek. BB kódokat tudunk használni a formázáshoz, de ezek a kódok szegényesek és teljesen egyediek. A megszokott "img" helyett "kep", "url" helyett "link", aminek a szövege csak egyszerűen "link". Vastag és dőlt betűket tudunk használni a formázáshoz. Látványos blogot itt nem tudunk írni, de érdemes kipróbálni, mert elég jó helyen áll a google keresőben.

- Ftp és saját honlap
Saját honlapot is készíthetünk a tvn szolgáltatónál. A szerkesztést magunknak kell megoldani, ahogyan az atw-nél is. A honlapunk főoldalának neve index.php vagy index.html legyen. (Vigyázzunk az "ő" és "ű" betűkkel szerkesztéskor, helyesen csak akkor jelennek meg, ha a karakter kódját adjuk meg! Az "ő" például "& # 337;" szóközök nélkül)
Ha elkészült a honlapunk, ftp segítségével tudjuk a tárhelyünkre másolni. Ennek a módjáról a tvn súgójában részletes felvilágosítást kapunk.
A honlapunk tetején egy rögzített reklámcsík látható, ezt nem tudjuk eltüntetni.

- Levelezés
Mindenki kap egy önálló email címet, ahol bonyolíthatja a levelezését. Nem teljesen világos számomra, hogy mekkora tárhely jár hozzá, mert egyik helyen azt olvastam, hogy korlátlan, másik helyen pedig maximális tárhelynek 50 mbyte-ot. Sajnos a súgóban erről nem kapunk felvilágosítást.

- Egyéb
A tvn játékai java kiegészítőt használnak. Kipróbáltam az egyik kártyajátékot, de nem tetszett és miután kiléptem belőle, a zene nem hallgatott el. Akkor sem, amikor a tvn oldalról léptem ki. A Mozilla Firefox-ból való távozásom után fél perccel szűnt csak meg a zene. Ha játszani van kedved, javaslom, hogy inkább a Játékok online oldalunkat nézd meg.
Van egy linktár is, ahova néhány egyszerű kategóriába írhatjuk be kedvenc linkjeinket.
Lehetőségünk van chatelésre is.

 
vicus61 Dátum: Szombat, 2011-04-09, 17:06 | Üzenet # 2
Csoport: Barátok
Üzenetek: 7
Helyzet: Offline
Igen,a TVN valóban egy nagyszerű oldal!
Változatos,érdekes,szórakoztató.Az ott tárolt fájlokra a google is hamar rátalál,a keresőben szinte minden oldalon kínál tőlük valamit.
Én egy kedves ismerősöm munkáit tettem fel a szerverre,amivel nincs semmi gondom azóta sem!
Amire mindig figyelni kell,hogy ha változtatni kívánunk az oldalon és fellépünk szerverre,előtte a TVN-s oldalra belépve meg kell néznünk,hogy a tárhely hozzáférés engedélyezve van-e? Két lehetőség van: "Engedélyez" vagy a "Letiltás". Ha sokáig nem lépünk be a szerkesztői felületre (Ftp-n),akkor a rendszer automatikusan a "Letiltás"-ra állítja a hozzáférést.Ekkor csak ráklikkelünk az "Engedélyez"-re és kész,dolgozhatunk a szerkesztőnkben.
Ezt biztonsági okokból oldották így meg és nekem nagyon tetszik!
 
Fórum » Honlapszépítés » Honlapszolgáltatók, tárhelyek » tvn.hu (közösségi megosztó portál)
Oldal 1 / 11
Keresés:

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2017 | Top100