Regisztráció | Belépés
BELÉPÉS

MENÜ

KERESÉS

HONLAPJAINK

MINI CHAT
500

~ NEKED HOZTAM... ~
Főoldal | Beszélgessünk! | Flash játékok | Fotóalbum | Jigsaw Puzzle | Képgyűjtemények | Könyvek, filmek, TV-rádió | Vendégkönyv
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Honlapszépítés » Honlapszolgáltatók, tárhelyek » uCoz hálózat (Az orosz gyöngyszem)
uCoz hálózat
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 11:33 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 275
Helyzet: Offline
uCoz hálózat, kiváló lehetőség közösségi oldalakhoz
Hogy milyen a kinézete? Pontosan olyan, amilyennek szeretnénk, amennyiben értünk a html programozáshoz.

Gondolom, nem titok számotokra, hogy nagyon szeretem ezt a hálózatot. Megpróbálom leírni röviden, hogy mi az, ami miatt olyannyira a szívemhez nőtt.

- Kiválóan alkalmas közösségi oldal létrehozására.
- A külalakja teljesen testre szabható
- A képgalériában és a fórumban fejezeteket és azon belül kategóriákat lehet létrehozni.
- A ning mellett az egyetlen olyan oldal, ahová képeket közvetlenül az internetről is fel lehet tölteni.
- 400 mb tárhelyet kapunk induláskor. Hogy ez sok vagy kevés, az relatív. Be lehet osztani a helyet. Ha az oldal aktív és fejlődik, a tárhelyünk folyamatosan bővül (igaz, kis mértékben, de ez nagyon sokat jelent akkor, amikor már igencsak szűkében vagyunk a helynek)
- Informerek segítenek abban, hogy mindig tudomást szerezhessünk a friss eseményekről.
- Az oldal saját mini-chattel rendelkezik, ezt a chatet bármelyik oldalra (a honlapon belül) el tudjuk helyezni.
- Orosz fejlesztésű oldal. Én különösen szeretem az orosz fejlesztéseket. (A vírusirtóm Kaspersky, a kedvenc szövegszerkesztőm pedig a HippoEdit, ami szintén orosz)
- Teljesen magyar nyelvű felület.

- Aki valamelyest ért a html programozáshoz, annak ez a hálózat valóságos kincsesbánya. Minden bejegyzést és hozzászólást írhatunk BB kódok segítségével, a legtöbb esetben pedig html kódokat is használhatunk. Így nem lehet gond YouTube vagy egyéb videók beillesztése, de scripteket is használhatunk bejegyzéseinkhez tetszés szerint.

Ami talán hátránya lehet a ninggel szemben:
- Ahhoz, hogy az oldalunkat teljesen meg tudjuk szelídíteni, szükséges némi programozói tudás és a rendszer átlátása. A rendszert meg kell ismerni ahhoz, hogy felhasználóbarát oldalt készíthessünk. Nehezebb kezelni, mint a ninget, de hozzá lehet szokni.
- Néha lelassul. Ez különösen a fotóalbumban lévő képek megtekintésénél fordul elő. Egyéb lassulások is előfordulhatnak, amikor számolatlanul töltögetik fel a képgalériába a képeket. A lassulás mértéke a használt sablontól is függ.

Saját véleményem: ha még mindig ingyenes lenne a ning, akkor is az uCozt választanám.

Az uCoz rendszert annak ajánlom, aki komolyan bele akar fogni egy közösségi oldalba, és nem hagyja azt magára. Ha az adminisztrátor 30 napig nem lép az oldalra, az oldal automatikusan törlésre kerül. Prémium csomagnál ilyen megkötés nincs.
Aki nem tudja pontosan, hogy mi az, ami tárhelyet foglal és mi az, ami hivatkozás, annak azt javaslom, tanulja meg az alapokat, mielőtt közösségi oldal készítésébe fog. Az alapokról a mi fórumunkban is tudunk beszélgetni, igyekszem a legtöbb segítséget nyújtani az érdeklődőknek. Ez a cikk talán segít a tárhellyel kapcsolatos alapok megértésében: http://evia.ucoz.hu/forum/12-41-1 Ez nagyon fontos ahhoz, hogy tényleg gazdálkodni tudjatok a tárhelyetekkel.

 
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 11:36 | Üzenet # 2
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 275
Helyzet: Offline
Mostanában az admin felületen megjelennek az uCoz reklámbannerei. Szeretnék ezek közül bemutatni néhányat. Nem azért, hogy a banner témáját támogassam. Felfigyeltem az uCoz reklámok szépségére. Ez nem Amerika, nincs benne erőszak vagy kellemetlen villogás, egyszerűen csak szép és megakad rajta a szemünk. Követendő orosz példa.

 
Evia Dátum: Péntek, 2011-04-29, 12:16 | Üzenet # 3
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 275
Helyzet: Offline
A honlap inaktivitásáról. Részlet az uCoz fórum oldaláról
Forrás: http://forum.ucoz.hu/forum/6-226-2

Kérdés:
Még nem telt el 40 nap, hogy utoljára meglátogattam a honlapomat, miért lett aktivitás hiánya miatt inaktiválva?

Válasz:
Az aktivitás hiánya annyit jelent, hogy 40 napja nem látogatták más látogatók a honlapot, vagy nem történt semmilyen változtatás a honlapon.

Nem elég egyedül látogatni a honlapot, ahhoz, hogy a rendszer aktivitást észleljen, a honlapon változtatásokat is végre kell hajtani. Fontos, hogy a honlapjának minél több látogatója legyen. Időközönként be kell lépni a Saját menübe is, és ott is változtatni kell a honlap szerkezetén. Rendszeresen frissítse honlapját új anyagok, információk hozzáadásával, tegye minél érdekesebbé és vonzóbbá a látogatók számára.

Az újraaktiválásra 15 nap határidő van megadva, így az inaktiválás után még van 15 napja a visszaállításra.

Javasoljuk a weboldala népszerűsítését, hogy minél többen látogassák.

A uCoz ingyenes lehetőséget biztosít olyan honlapok részére, amelyek érdekesek a látogatóknak, ahova a látogatók rendszeresen, szívesen visszatérnek.
A uCoznak nem célja az, hogy olyan honlapok tárolódjanak a rendszerben, amelyeket nem látogat senki.
A természetes szelektálást segíti elő az aktivitást figyelő rendszer, ami törli az ingyenesen tárolt és elhagyott weboldalakat.

Amennyiben valaki olyan honlapot akar létrehozni, amit senki nem látogat a tulajdonoson kívül, akkor azon rendszeresen változtatnia kell, pl. új bejegyzéseket kell írnia, vagy pedig rendszeresen vissza kell állítania, de ha nem kívánja rendszeresen visszaállítani, akkor javasolt a prémium szolgáltatás vásárlása.

A prémium szolgáltatás ideje alatt a rendszer nem figyeli a honlap aktivitását, a honlapja nem lesz inaktiválva, még abban az esetben sem, ha semmilyen változtatást nem eszközöl a honlapján, és senki nem látogatja a honlapját.

 
Evia Dátum: Kedd, 2011-07-26, 15:13 | Üzenet # 4
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 275
Helyzet: Offline
Ha felkeltette az érdeklődésedet az uCoz hálózat, kukkants bele a fórumunk "HTML rejtelmek, BB kódok" részébe is, ahol uCoz fejlesztőknek adunk tippeket, ötleteket honlapjuk fejlesztéséhez. (Like gomb elhelyezése, sablonok szerkesztése stb.)

http://evia.ucoz.hu/forum/11-38-1
 
Fórum » Honlapszépítés » Honlapszolgáltatók, tárhelyek » uCoz hálózat (Az orosz gyöngyszem)
Oldal 1 / 11
Keresés:

P-Art EviaDesign | Copyright Evia © 2017 | Top100