Evia Üdvözöllek Vendég | Belépés | Regisztráció
Új hozzászólások · Tagjaink · Fórumszabályzat · Keresés
Oldal 1 / 11
Fórum » Honlapszépítés » Honlapszolgáltatók, tárhelyek » Spruz.com (a feketeleves)
Spruz.com
Evia Dátum: Szerda, 2011-03-30, 11:26 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
Volt néhány online csalódás az életemben... a spruz szolgáltató is közéjük tartozik. Elég nagy probléma volt már az is, hogy rendkívül lassú és nehézkes a hálózat kezelése, de volt egy sokkal nagyobb gondom is velük. Leírom nektek, hogy mi az, amiért úgy gondolom, hogy nem becsületesen jártak el.

A spruz hálózat tartalmazza ugyanazokat a szolgáltatásokat, mint a ning. Vannak csoportok, és mindenkinek saját lapja, legalábbis majdnem-saját lapja. A magyar nyelvet semmilyen szín alatt nem támogatja, sőt úgy tűnik, mintha szándékosan a Kelet-európai nyelvek ellensége lenne. Az ékezetes betűket hibásan jeleníti meg. Ez a legnagyobb fejfájást az adminisztrátornak okozza, de a kényelmetlenségét minden tag érzékeli. További problémája még, hogy a felülete átláthatatlan, s hogy nem magyar nyelvű, a nehézségek csak fokozódnak. Az oldal betöltése rendkívül lassú, nem csak esetenként, hanem állandóan.

Ennyi rossz dolog után egy kis jónak kellene következnie, de sajnos az igazi feketeleves még csak most készül. A spruz azt hangoztatta, hogy nekik az a jó, ha minél több a látogatottságunk. A látogatottságot meg is jutalmazzák azzal, hogy 1 gb szabad tárhelyet adnak egy bizonyos szint után. Tehát én is mindent megtettem azért, hogy minél többen látogassák az oldalunkat. A tagjaim száma 60-70 körülire nőtt és ez nagy szó ilyen kényelmetlen hálózatban.

Eltelt egy kis idő, nem sok, talán egy hónap. Itt Kelet-Európában nem volt nagy sikere a spruznak, de nyugaton a tulajdonosoknak sikerült több száz tagot is összeverbuválniuk. Amikor ez meglett, a spruz közölte, hogy lekorlátozza a tárhelyünket 100 mb-ra (az ígért 1 gb tizedrészére) és a tagok létszámát pedig 100 főre. Ezzel a csavarral saját becsületüket kérdőjelezték meg.

További újdonságokat vezettek be, például olyan helyesírás ellenőrzést, amit automatikusan nem lehet kikapcsolni és természetesen angol nyelvű. A reklámokat kikapcsolták, talán azért, mert nagyon erősen megcsappant a forgalmuk.

Nem tudom, sikerült-e valamelyest objektív képet festenem a spruzról. Nem csak az én rémálmom, hanem ebben az országban mindenkié, aki ismeri. Azt tudom javasolni, ha lehet, kerüljétek el. Ha másért nem, legalább azért, mert csak 100 tagot tudtok regisztrálni ingyenesen, a tárhely is rendkívül kevés.

Azért nem töröltem ki a spruzos oldalamat. Nézzétek meg, ha van kedvetek. (Alapból egyáltalán nem így néz ki egy spruzos oldal. Nagyon sok trükköt használtam ahhoz, hogy magyar nyelven és ékezetekkel jelenjen meg)

http://ezoterikus.spruz.com

 
Fórum » Honlapszépítés » Honlapszolgáltatók, tárhelyek » Spruz.com (a feketeleves)
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright Evia © 2017